Метро България инвестира 700 хил. лв. в преустройството на своя

...
Метро България инвестира 700 хил. лв. в преустройството на своя
Коментари Харесай

Веригата Метро се връща към модела си на търговия на едро

" Метро България " влага 700 хиляди лева в преустройството на своя магазин " Метро 2 " на столичния бул. " Европа ". Това е първият обект, проведен по новата идея с фокус професионални клиенти. Промяната е почнала предходната година и ще продължи до 2030 година, заяви Никола Готрон, основен изпълнителен шеф на " Метро България ".Изначално немският търговец влезе тук с тази идея - да продава на едро на дребни магазини, на хотели, заведения за хранене и така нататък Но през годините запълваше и потребностите на самостоятелни клиенти. Сега очевидно желае да се върне към базовия си модел, само че магазините ще продължат да обслужват и самостоятелни клиенти.

" Метро България " влага 700 хиляди лева в преустройството на своя магазин " Метро 2 " на столичния бул. " Европа ". Това е първият обект, проведен по новата идея с фокус професионални клиенти. Промяната е почнала предходната година и ще продължи до 2030 година, заяви Никола Готрон, основен изпълнителен шеф на " Метро България ".

Изначално немският търговец влезе тук с тази идея - да продава на едро на дребни магазини, на хотели, заведения за хранене и така нататък Но през годините запълваше и потребностите на самостоятелни клиенти. Сега очевидно желае да се върне към базовия си модел, само че магазините ще продължат да обслужват и самостоятелни клиенти.

Реклама На едро
Концепцията е наречена sCore и има шест основни стълба - ориентировка към клиенти и непрекъснат В2В асортимент; верига на доставките от край до край; ниски цени всеки ден; фокус върху професионални клиенти; кадърен и добре заплатен екип; нова идея за магазините, насочена към търговия на едро.

" Целта на тактиката е да се върнем към корените си като същински търговец на едро. Това е тактика на растежа, която отразява нашата задача да обслужваме професионалните си клиенти по най-хубавия метод ", разяснява Никола Готрон.
Преустройството
Първият магазин, проведен съгласно новата идея, е " Метро 2 " в София. В него зоната с хранителни артикули е увеличена с 10% за сметка на нехранителните и последователността на отделите е съобразена с логиката на извършване на покупки. В комерсиалния обект се оферират над 900 палета, позволяващи лесна видимост и достъп до стоките, като задачата е броят им да доближи 1000. Асортиментът е в посока В2В клиенти.

" За нас успеваемост значи клиентите да намерят бързо стоката, от която имат потребност. Да им предложим постоянни цени на едро. И трето - да има задоволително наличия от търсените артикули ", заключи Бенедикт Пахолчик, шеф " Продажби " на " Метро България ".
Реклама
" Обновеният магазин пести време на търговците, които могат да намерят всичко належащо на едно място и на непрекъснати цени, без да наблюдават за промоции. Работим както в магазините, по този начин и отвън тях, защото посещаваме клиентите по места. За последната година и половина удвоихме нашия екип от търговци. Професионалните клиенти от хорека бизнеса заемат 95% от нашия капацитет. А нашите търговци покриват 75% от капацитета на пазара ", заяви Никола Готрон.
Цени
С новия фокус има отстъпки за количества. В група, наречена " Цени на равнище ", вземат участие над 5000 продукта, обозначени със зелен етикет. При тях има три ценови равнища според от закупените количества, като правилото е " по-голямо количество, по-добра цена ".

" Става въпрос за 5150 продукта, което е 30% от дейния подбор на магазина " Метро-2 ". Моделът е извънредно транспарантен - виждаш цената и получаваш отстъпка на касата. Гарантираме марж, тъй че нашите клиенти да бъдат конкурентоспособни на пазара. Те икономисват време и средства, защото няма потребност да обикалят в търсене на промоции или да се презапасяват. Освен това има задоволително наличия от продуктите. Друг ценови механизъм е " Винаги преференциално " за артикули с ниска цена всеки ден ", заключи Елена Ценова - шеф " Снабдяване " в " МЕТРО България ".
Компанията
" Метро България " е най-голямата компания за търговия на едро в страната, която е на българския пазар от 1999 година и обслужва клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и компании, както и самостоятелни клиенти. Компанията ръководи 11 магазина в страната и една снабдителна база.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР