Местната власт в Царево е подала фалшив сигнал до Прокуратурата

...
Местната власт в Царево е подала фалшив сигнал до Прокуратурата
Коментари Харесай

Скандално: Местната влас в Царево се крие зад жалба на неграмотен циганин срещу опозицията

Местната власт в Царево е подала подправен сигнал до Прокуратурата и полицията за съмнителни дейности от представители на опозицията в града. Причината е забележима – срах от идния избор , губейки своите „ сигурни “ гласоподаватели.

Чрез наши източници научихме, че до този миг никой не е уведомил и потърсил обвинявания локален политик за сведения, търсейки му някаква отговорност за сходни дейности. Той е схванал за обвиняванията инцидентно от обява в медиите.

От Искра.бг научихме още, че общественикът се е свързал тези дни с тартора на махалата, с цел да го попита дали е пуснал сигнал против него. Той му е споделил, че е необразован и не може да написа и чете . По думи на жалбоподателят е пристигнал представител на общинския съвет – сивия кардинал на Царево , и го е качил в кола, по-късно го е закарал при представител от управлението на Общинския съвет в града. Там са написали въпросния сигнал и са го предиздвикали да се подпише . Най-фрапантното в тази ситуация е, че той не е знаел какво подписва , подчертало е лицето.

Тук идва въпросът: Това не е ли е незаконно – да се употребява необразован човек за персонални облаги?

През годините се следят много сходни случаи от локалната власт против опозицията. Чрез трети лица да се пробват да уронят престижа и името на хора, които се стараят да запазят и развият града. Да се принуждава един необразован човек да се разписва под сигнал , който е написан от представител на локалното ръководство против опозицията, е неприемливо.

Повечето от представителите на циганската махалата настояват, че локалната власт и Общината ги държат подвластни . Те настояват, че не им давали опция да се записват, като им изтекат персоналните документи, като не ги възобновяват, тока и водата им се спирал по изборно, не ги позволяват да вървят на работа. Припомняме, че дребна част от тези хора работят към общинските предприятия.

Циганите се оплакаха, че ги държат подвластни съзнателно . По думите им те са желали да си закупят и терените, където са сложени противозаконните им постройки, само че и това не им се разрешавало.

От Искра.бг ще продължим да следим проблема.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР