Месото от диво прасе има много особености и трябва да

...
Месото от диво прасе има много особености и трябва да
Коментари Харесай

Как се готви месо от диво прасе

Месото от диво прасе има доста особености и би трябвало да се съблюдават някои правила, с цел да бъде приготвено вкусно. Добре е да се употребява за главно ядене.

За кулинарна обработка се употребява месо, изчистено от четината. Месото на дивото прасе, изключително в случай че е по-старо, има неприятна миризма.

За да се в профил миризмата, месото се накисва в двупроцентен разтвор на оцет във вода в продължение на четири часа.

Месото на женските и на младите диви свине рядко има потребност от процедура за премахване на миризмата. Най-ценните елементи на дивото прасе са задните бутове.

Средната част на дивото прасе се разрязва на три елементи, като горната и междинната са най-вкусни. От горната част се вършат превъзходни пържоли, които би трябвало да се начукат добре, преди да се изпекат или изпържат.

 Как се готви месо от диво прасе

Месото, което съдържа мускули с едри сектори съединителна тъкан, би трябвало да се вари дълго време във вода. За задачата месото се поставя в студена вода и постепенно се довежда до шупване, вари се до омекване.

Лесно се подготвя варено месо от диво прасе. За 600 грама месо са нужни 1 морков и 2 картофа, половин глава лук, 1 дафинов лист, 5 зърна черен пипер, 100 мл алено вино, 1 чаена лъжичка лимонен сок и сол на усет.

Месото се измива, поставя се в тенджера, прибавят се зеленчуците, дафиновият лист, черният пипер и се залива с гореща вода.

Посолява се, налива се виното и лимоновият сок, захлупва се с похлупак и се вари до подготвеност. Реже се на части и се сервира със сос.

Печени гърди от диво прасе се подготвят от 700 грама гърди, 6 скилидки чесън, кимион и сол на усет. Добре измитото месо се разрязва и в разрезите се поставят половинки от скилидките чесън.

Месото се посолява, поръсва се с кимион и се оставя да престои в хладилника една нощ. Пече се с добавка от малко вода в авансово загрята на 200 градуса фурна, като непрекъснато се полива със соса от печенето. Сервира се с картофи или зеле.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР