Месо, което се топи в устата и вкусни картофки, оформени

...
Месо, което се топи в устата и вкусни картофки, оформени
Коментари Харесай

Сготвена винена свинска плешка, гарнирана с гъби от картофи

Месо, което се топи в устата и вкусни картофки, завършени майсторски, по този начин се впечатляват посетители

Необходими Продукти

● свинска плешка - 1 кг
● алено вино - 150 мл
● лук - 3 глави /малки/
● чесън - 3 скилиди
● олио - 5 - 6 с.л.
● сол - 2 - 3 щ.
● червен пипер - 2 щ.
● черен пипер - 2 щ.
● бял пипер - 1 щ.
● чимен - 1 щ.
● гъби шийтаке - 200 г
● масло - 1 с.л.
● брашно - 1 ч.л.
● вода - 1 ч.ч.
● сол - 2 щ.
● готварска сметана - 1 к.ч.
● картофи - 10 бр /мити/
● олио - за пържене на кортофите

Начин на подготвяне

Месото от свинска плешка, нарязано на шайби с малко кост, се запържва в сгорещено олио. Всяко парче поотделно се пуска в тигана, като се обръща да се запечата и да се зачерви от двете страни.

Запържените части месо се подреждат в тава и се поръсват със сол, черен, бял и червен пипер или с подправки за месо по избор. Между късовете месо се наместват скилидките чесън и главичките лук.

Полива се с чаша вино, напръсква се с олиото, в което сме пържили месото. Фурната се загрява на 200 градуса. Тавата се покрива с алуминиево фолио и месото се оставя да се пече един час, след което фолиото се отстранява. Месото се запича още малко.

В тигана се задушават гъбите с малко масло. Прибавя се 1 ч.л. брашно и се залива с една чаша студена вода. Оставя се да поври на спокоен огън за малко, едвам се сгъсти сосът. Към края при гъбите се прибавя и сметаната. Разбърква се и след 2 минути се отдръпва от огъня.

За гарнитура можете да извършите картофени гъби. За тази цел 10-на картофа с величина на яйце се сваряват за 20 минути, без да се белят. Добре е да са от митите картофи.

Като се сварят се отцеждат и се оставят да се охладят изцяло. С инструмент за издълбаване на ябълка, показан на фотографията, всеки картоф се пробожда от единия завършек на дълбочина до 4-5 см. С нож се срязва картофа тъдява.

Трябва острието на ножа да се опре до металната част на инструмента и доста деликатно да се в профил външната непотребната част от картофа. Сега също би трябвало да се внимава при освобождение на пънчето на картофената гъбка, с цел да не се счупи.

В дребен съд - касерола готовите гъбки от картофи се пускат по 5-6 броя да се запържат в щедро олио. Пържат се 2-3 минути, като деликатно се обръщат.

Освежете пържолите със зелена салата.

Сготвената винена свинска плешка, гарнирана с гъби от картофи е ужасно ядене.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР