Месец след отварянето на ученици и учители от цялата страна

...
Месец след отварянето на ученици и учители от цялата страна
Коментари Харесай

Ученици от цяла България се докосват до света на траките в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“

Месец след отварянето на възпитаници и учители от цялата страна го посетиха, с цел да се допрян по актуален и атрактивен метод до света на траките и тяхната просвета.

В най-новия туристически комплекс край Казанлък учениците могат да схванат повече за богатото тракийско завещание в региона, да прегледат макет на главната резиденция от античния град Севтополис, който сега се намира под водите на язовир „ Копринка ", да научат повече за артефактите, открити в тракийските гробници, да си създадат фотоси в тракийски облекла и да преживеят незабравими моменти в „ Долината на тракийските царе ".

Знанията си учениците могат да надградят и с разказите на екскурзоводите на археокомплекса - посредством завладяващите беседи научават забавни обстоятелства за тракийската столица, за бита и традициите на траките, живели в региона на град Казанлък.

А посредством извънредно въздействащата 3D виртуална действителност посетителите могат да се пренесат епохи обратно, с цел да преживеят целия искра на богатата тракийска цивилизация по нов и атрактивен метод. В 3D приключението стават участници в тракийски бойни подиуми, съпреживяват ритуалите в тракийските гробници и схващат повече за Севт III в неговата тронна зала.

Археокомплекс „ Долината на тракийските царе " е насочна точка към откритите и реставрирани тракийски гробници в района - „ Хелвеция ", „ Грифони ", „ Шушманец ", „ Оструша ", „ Голяма Косматка ", Казанлъшката тракийска гробница, приета от ЮНЕСКО за част от международното културно наследство; както и към доста други културни и исторически обекти в региона. Последователното посещаване на обектите дава още по-пълна и реалистична визия за траките и обогатява знанията на учениците за тях.

За да е още по-вълнуващо прекарването, посетителите имат опция да посетят гробниците и определените от тях обекти в района с колела чартърен, които също са разполагаем в Археокомплекс „ Долината на тракийските царе ".

„ Възхитени сме от достоверността и хубостта на Археокомплекса. Битът и животът на античните траки, живели по нашите земи, са показани по вълнуващ метод " - разясняват посетителите на Археокомплекс „ Долината на тракийските царе ", които имат опция да си подарят и неповторим спомен - фотография в тракийски облекла на фона на восъчните фигури, пресъздаващи сцена от фреските на Тракийската гробница край Казанлък.

Археокомплексът „ Долината на тракийските царе " е отворен всеки ден от 9 до 19 през лятото и от 9 до 17 часа през зимата и разполага с безвъзмезден паркинг за коли, рейсове и колела, ресторант и къщи за посетители.

От билетния център посетителите могат да закупят и пакетни билети, даващи им достъп до доста други културни обекти в Община Казанлък. Осигурен е безвъзмезден паркинг за коли, рейсове и колела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР