Месечната сметка за отопление и подгряване на водата през януари

...
Месечната сметка за отопление и подгряване на водата през януари
Коментари Харесай

Техем: По-големите разходи за парно и топла вода са заради по-скъпа енергия и по-студено време

Месечната сметка за отопление и затопляне на водата през януари 2022 година за клиентите на централно топлоснабдяване в София е с 12% по-висока спрямо месец декември 2021 година

Това сочат данните на компанията за топлинно счетоводство " Техем ".

Справка измежду клиентите на топлинния счетоводител, които са на месечен отдалечен доклад демонстрира, че потребената сила през първия месец на 2022 година е с 6% повече спрямо януари 2021 година и с 12% повече спрямо месец декември 2021 година

По-ниската средномесечна температура през месец януари от актуалната година, който е бил сензитивно по-студен спрямо януари и декември 2021 година, също оказва въздействие върху разноските за отопление и вода.

„ Тези по-ниски температури, водещи до по-високо ползване на сила, в комбиниране с нарасналата цена на силата с 20% през месец юли 2021 година дефинират и по-високи месечни сметки за клиентите на топлофикационното сдружение в столицата “, обобщава Милена Стоянова, шеф на " Техем ".

Припомняме, че отдалечените топломери, разпределители и водомери обезпечават опцията за действителен отдалечен месечен доклад и месечна сметка. По този метод клиентите не получават изравнителна сметка през летните месеци и изненади в посока доплащане или възобновяване на суми, а заплащат настоящото си ползване навреме.

Разходите за отопление и вода на 4-членно домакинство в София, живеещо в парцел от 83 m2, които са на отдалечен месечен доклад, през януари 2021 година са били 219 лева, през декември същата година нарастват до 242.57 лева, а за първия месец на 2022 година доближават 252.18 лева

В друго жилище в столицата, което е с 12 кв. м по-малко и в което живее 3-членно семейство, още веднъж записваме нарастване в месечните разноски за отопление и вода.

" Размерът на сметката на обособените семейства зависи най-много от самостоятелното ползване и цената на силата. Разходите в даже близки по мярка парцели в разнообразни здания не могат да бъдат сравнявани, поради другия брой живеещи и другите привички в потреблението на клиентите “, прецизира Милена Стоянова.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР