Мемоари на руския опозиционен лидер Алексей Навални, работата по които

...
Мемоари на руския опозиционен лидер Алексей Навални, работата по които
Коментари Харесай

Ще публикуват мемоари на Алексей Навални тази есен

Мемоари на съветския опозиционен водач Алексей Навални, работата по които е почнала през 2020 година, ще бъдат оповестени посмъртно тази есен, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Навални умря през февруари в наказателна колония в Русия оттатък Северния полярен кръг.

Книгата, озаглавена „ Патриот “, бе избрана от издателя Алфред. А. Кнопф „ последно писмо до света “. Мемоарите ще излязат посмъртно на 22 октомври тази година.

Вдовицата на Навални, Юлия Навалная, споделя в изказване, оповестено от публициста: „ Тази книга е отдадена освен на живота на Алексей, само че и на непоклатимата му битка против диктатурата - борба, в която той даде всичко, в това число живота си. На страниците й читателите ще опознаят мъжа, който мощно обичах - надълбоко честен човек и с непреклонен кураж. Споделяйки историята му освен ще бъде отдадена чест на паметта му, само че ще въодушеви и други да се изправят в името на това, което е вярно, и в никакъв случай да не губят взор от полезностите, които имат същинско значение. “

Навални умря през февруари на 47-годишна възраст.Той беше пратен в съветски затвор след завръщането си от Германия през януари 2021 и умря в отдалечена наказателна колония в Арктика.

Според Кнопф Навални е почнал работа по книгата в Германия и е траял да я написа в Русия, отвън и във пандиза.

„ В огромни детайлности, в това число невиждана преди преписка от пандиза, Навални споделя за политическата кариера, множеството опити за ликвидиране и живота на хората най-близки до него, и непреклонната акция, която той и екипа му водеха против засилващия се диктаторски режим “, написа в изказването на издателя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР