Мелник трябва да бъде символ на България и на общината

...
Мелник трябва да бъде символ на България и на общината
Коментари Харесай

Стоян Стоев: Мелник трябва да бъде символ на България и на общината ни

Мелник би трябвало да бъде знак на България и на общината ни. Това акцентира претендентът за кмет на Сандански Стоян Стоев. Той бе посетител на празничната работа в мелнишката черква “Св. Петка ”.

Благодарение на локални хора като Живко Литов, 7-те камбани на църквата през днешния ден още веднъж звънят и припомнят за историята на това неповторимо място. Храмът е един от 82-та християнски центъра, които през средновековието са работили на тази територия.

„ В древността църквата е била разрушавана и още веднъж възстановявана, като това е белязало и възхода на Втората българска страна. Днес свеждаме глави с вяра, че след нейното ново възобновяване следва и нов напредък за общината ни “, сподели Стоян Стоев. По думите му Мелник остава отвън фокуса на общинските политики заради дребното гласоподаватели, които живеят тук. „ Затова ни е нужна същинска смяна. Мелник е една от средновековни столици на България, християнски център и място, на което туризмът и културата са в непрестанна връзка. Затова и би трябвало да стане още веднъж знак освен за района, само че и за страната ни “, сподели още претендентът за кмет.

Стоян Стоев поздрави всички поданици на община Сандански с огромния празник Петковден и им пожела здраве и доста мотиви за горделивост. Сред гостите на празничната работа бяха още националният представител Георги Георгиев, претендентите за общински съветници Калин Терзийски, доктор Андрей Миладинов, Венцислав Стоилов и Крум Аргиров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР