Мелбите, палачинките, кремовете и изобщо повечето сладкиши, гарнирани с шоколадов

...
Мелбите, палачинките, кремовете и изобщо повечето сладкиши, гарнирани с шоколадов
Коментари Харесай

3 рецепти за приготвяне на шоколадов топинг

Мелбите, палачинките, кремовете и въобще множеството сладкиши, гарнирани с шоколадов топинг, имат доста по-апетитен тип и страховит усет. Не е наложително да купувате шоколадов топинг от магазина. Ако имате повече свободно време, можете сами у дома да си приготвите благоуханен шоколадов „ сос ”.

Шоколадов сос N1

Необходими артикули: 100 грама шоколад, 400 мл прясно мляко, 3 жълтъка, 40 г захар, малко топла вода.

Шоколадът се настъргва, залива се с малко топла вода и топло мляко и се оставя да се стопи. По предпочитание можете за малко да поставите сместа на слаб огън. Отделно жълтъците се разрушават със захарта и се прибавят на тънка бликам към шоколада. След това се прибавя деликатно останалата част от топлото мляко. Сместа се бърка на слаб огън, до момента в който се сгъсти, без да се оставя да заври.

 Мелба с Топинг

А шоколадовия топинг можете да заливате кремове и други сладкиши.

Шоколадов сос N2

Необходими артикули: 400 мл прясно мляко, 200 грама захар, 2 жълтъка, 50 г шоколад, 10 г брашно.

Млякото и захарта се слагат на котлона до завиране. Предварително брашното се размива в малко вода и се прибавя на тънка бликам към врящото мляко, дружно с настъргания шоколад и разрушените жълтъци. Сместа се бърка на слаб огън до втвърдяване, без да ври.

 Шоколадов Топинг

Със сосът се заливат палачинки, пудинги и др.

Шоколадов сос „ Шато ”

Необходими артикули: 100 мл прясно мляко, 40 г захар, 5 г какао, 5 г шоколад, 3 г бяло брашно, 5 г масло.

Какаото и брашното се размиват в млякото. Прибавя се захарта. Сместа се оставя да заври, като се бърка, с цел да не загори. прибавя се омекналият шоколад и се разбърква. Накрая се прибавя и маслото. То би трябвало да се разтопи постепенно, с цел да се избегне образуването на коричка на сместа. След като се охлади, сосът се прецежда.

С него се заливат кремове, сладоледи, мелби, мляко с грис и прочие Рецептите са препоръчани в книгата „ Ободрителните питиета в нашия дом ”.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР