МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Стотици хиляди хора се събраха при

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Стотици хиляди хора се събраха при
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия отдават почит на загиналите си във войната със служби на зазоряване в Деня на Анзак

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Стотици хиляди хора се събраха при цялостна луна в Австралия и Нова Зеландия за служби на зазоряване в четвъртък, с цел да отбележат тяхната война мъртъв на Деня на Anzac, до момента в който напрежението нараства в съперничеството сред Съединени американски щати и Китай в района.

Министър-председателят на Нова Зеландия Кристофър Луксън участва на работа в най-големия град на страната си Окланд, до момента в който министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе видя изгрев на мемориал от Втората международна война в дивата природа на най-близкия комшия на Австралия, Папуа Нова Гвинея.

25 април е датата през 1915 година, когато армейският корпус на Австралия и Нова Зеландия дебаркира на плажовете на Галиполи, в северозападна Турция, в една злощастна акция, която беше първата борба на бойците през Първата международна война.

Албанците се преходиха до мемориала в град Исурава в продължение на два дни с премиера на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе. Исурава беше мястото на огромна борба, в която аме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР