Международният валутен фонд и големите рейтингови агенции, които наблюдават Франция

...
Международният валутен фонд и големите рейтингови агенции, които наблюдават Франция
Коментари Харесай

Франция и Белгия рискуват да понижат кредитния си рейтинг

Международният валутен фонд и огромните рейтингови организации, които следят Франция и Белгия, предизвестяват за евентуален риск от намаление на кредитния им рейтинг през 2024 година, в случай че двете страни не подхващат значими промени, оповестява Euronews.

Според Scope Ratings, Европа е изправена пред структурно по-високи равнища на обществен дълг след пандемията и енергийните рецесии, които разшириха фискалните разлики сред страните от еврозоната. Заедно с това Европа би трябвало да се оправи с основни политически цели като зеления преход, обществените разноски, свързани със застаряващото население, уговорките към НАТО и поддръжката за Украйна.

Тези цели изискват повече разноски и вложения, оценени на към 3% - 4% от Брутният вътрешен продукт в сегашния интервал на непретенциозен стопански напредък. „ Лихвените заплащания ще продължат да нарастват, защото изтичат падежите на обществения дълг, издаден при по-ниски лихви преди и по време на пандемията, тъй че в този момент се рефинансира при по-високи лихви. Така да вземем за пример, през 2028 година Италия, Германия, Франция и Испания...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР