Международната федерация по гребане е решила да позволи на спортисти

...
Международната федерация по гребане е решила да позволи на спортисти
Коментари Харесай

Международната федерация по гребане взе решение да допусне спортисти от Русия и Беларус до европейските олимпийски квалификации

Международната федерация по гребане е решила да разреши на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в европейската олимпийска квалификационна регата, заяви президентът на Руската федерация по гребане Алексей Свирин пред организация ТАСС.

" Получихме отговор от интернационалната централа след няколко месеца безмълвие. През декември ни споделиха, че 2023 година завършва и може да има други условия за допускане на съветски и беларуски спортисти в олимпийския сезон. И преди седмица получихме информация, че мъже и дами единично и двойки без кърмчия могат да се състезават в европейската квалификационна регата. Доколкото разбирам, системата за допускане ще остане същата като предходната година ", разяснява Свирин.

" Вероятността нашите спортисти да вземат участие в олимпийската квалификационна регата се усилва, само че към момента нямаме цялостно схващане по този въпрос. Опитваме се да водим разговор с интернационалната федерация, предложихме да проведем видеоконференция, само че към момента не сме получили отговор ", добави ръководителят на съветската централа.

През 2023 година трима съветски спортисти се състезаваха като неутрални на международното състезание по гребане в Сърбия през септември, което беше и квалификационен шампионат за Олимпийските игри в Париж, само че нито един от представителите на Сборная не съумя да си обезпечи място на най-големия състезателен конгрес.

Европейските олимпийски квалификации по гребане ще се проведат от 25 до 28 април в Сегед, Унгария. Последният стадий от разпределението на квотите за Олимпиадата в Париж ще се състои в Люцерн, Швейцария сред 19 и 21 май.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР