Международната федерация по гимнастика (ФИГ) взе решение днес да изключи

...
Международната федерация по гимнастика (ФИГ) взе решение днес да изключи
Коментари Харесай

Изхвърлиха и руските гимнастици, Винер-Усманова намекна за местене в Азия |

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) взе решение през днешния ден да изключи гимнастиците на Русия и Беларус от присъединяване във всички интернационалните надпревари, оповестява формалната страница на федерацията.

Предвид голямата интернационална ескалация поради военната инвазия на съветската войска в Украйна, Изпълнителният комитет на ФИГ се е събрал през днешния ден на изключително заседание, с цел да дискутират спомагателни незабавни ограничения против състезателите от страната-агресор и техните съдружници.

" Руските и беларуските спортисти, и формалните лица, измежду които и съдии, няма да вземат участие в надпревари на ФИГ от 7 март до второ разпореждане ", се споделя в формалното известие на централата.
Това значи, че представители на двете страни няма да вземат участие на идните Световни купи по художествена гимнастика, спортна гимнастика, скокове на батут и акробатика. Руските и белоруските жители, които са членове на Изпълнителния комитет на ФИГ или на техническите комитети, не са наранени от тази мярка.


Европейска комисия взе поради последните рекомендации на Международния олимпийски комитет (МОК), позицията на комисията на спортистите на ФИГ и дълбоките опасения и позиции, изразени от доста национални федерации по гимнастика, и реши, че: " Руски и беларуски спортисти и публични лица, в това число съдии, нямат право да вземат участие в надпревари на ФИГ или надпревари, утвърдени от ФИГ от 7 март 2022 година до последващо разпореждане ".

Руската реакция не закъсня. В ролята на изразител влезе шефката на федерацията по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, която одобри тежко българската победа при ансамблите на олимпийските игри в Токио.

“Това е решение на хора, афектирани от природата. Най-вероятно ще преминем в Азиатските игри. Най-важното е, че отстраниха спортистите ни от параолимпиадата. Това през днешния ден е разследване ”, разяснява Винер-Усманова, чийто брачен партньор Алишер Усманов е измежду глобените лица от Европа и Съединени американски щати за връзки с Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР