Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) Сармат е единствената ракета, която може

...
Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) Сармат е единствената ракета, която може
Коментари Харесай

Главният конструктор на „Роскосмос“: Ракетата Сармат е единствената, която може да обиколи цялото земно кълбо

Междуконтиненталната балистична ракета (МБР) " Сармат " е единствената ракета, която може да лети към цялото земно кълбо и да доставя потребен товар до всяка точка на света. Това заяви основният конструктор на „ Роскосмос “ Владимир Дегтяр в програмата за военни вести на телевизионния канал Звезда, оповестява.

„ Всъщност на заданията за създаването на комплекса „ Сармат “ бяха дадени варианти за траектория, които биха могли да създадат допустимо да се обезпечи доставката на потребния товар до всяка точка на земното кълбо. От всяко място до където й да е по света “, сподели Дегтяр.

Той означи, че " Сармат " е единствената ракета, която може да обиколи цялото земно кълбо, в това число през Южния и Северния полюс и през екватора.

Сергей Каракаев, пълководец на Ракетните стратегически войски, сподели че „ през днешния ден би трябвало да приказваме за комплекс „ Сармат “ като неповторим комплекс, който няма аналози в света през днешния ден “.

Междуконтиненталната балистична ракета „ Сармат “ ще носи хиперзвукови и крилати бойни блокове с висока мощ.

" Полезният товар на ракетната система „ Сармат “ е необятна гама от бойно съоръжение. Има доста изцяло разнообразни варианти, в това число, за разлика от ракетната система „ Воевода “, „ Сармат “ ще има бойни глави с огромен клас мощ и хиперзвукови плъзгащи се крилати блокове ", добави Князев.

Първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " беше осъществено от космодрума Плесецк в Архангелска област на 20 април. В момента ракетното формирование Ужур в Красноярския край приготвя основния ракетен полк за превъоръжаване с нов ракетен комплекс. Обхватът на бойното съоръжение на „ Сармат “ е уголемен, в това число броят на бойните глави и типовете, в това число и хиперзвукови планери. Това беше направено с помощта на енергийните характерности на ракетата. МБР „ Сармат “ е създадена в Държавния ракетен център на името на В. П. Макеев, производител е заводът „ Красмаш “ (част от Роскосмос). МБР RS-28 " Сармат " е в положение да достави неведнъж наново политане с тегло до 10 тона до всяка точка на света, както през Северния, по този начин и през Южния полюс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР