Между Литва и Беларус избухна деветосептемврийски скандал заради гражадин, който

...
Между Литва и Беларус избухна деветосептемврийски скандал заради гражадин, който
Коментари Харесай

Гъбар наруши границата на Литва, за да откъсне една гъба

Между Литва и Беларус избухна деветосептемврийски скандал поради гражадин, който навлязал 2,5 метра в литовска територия, с цел да откъсне една хубава гъба, заяви Държавният комитет на Беларус.

Литва твърди, че нарушителят е граничар на прилежащата страна, а в Минск изясняват противоположното - че това е елементарен гъбар, облечен в камуфлажна униформа.

Нарушението на държавната граница станало точно на 9 септември. Литовските публицисти оповестиха, че основната прокуратура към този момент е почнала досъдебно произвеждане за " нелегално прекосяване на границата ". Те също пишат, че нарушителят е " беларуски граничар ".

Интересното е, че следите демонстрират, че мъжът е пресякъл границата с цел да откъсне една единствена гъба от територията на Литва. След това се върнал назад на родна земя. Гъбата е манатарка или брезовка, в случай че се съди по дупката в земята.

Допълнително масло в огъня налива и взаимното руско-беларуско военно обучение, в което, съгласно двете страни, вземат участие десетина хиляди души, а съгласно НАТО - стотици хиляди. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР