Мехман Халилов, треньор по самбо, е арестуван за умишлено нанасяне

...
Мехман Халилов, треньор по самбо, е арестуван за умишлено нанасяне
Коментари Харесай

Треньор по самбо уби 7-годишно дете по време на тренировка

Мехман Халилов, треньор по самбо, е задържан за съзнателно нанасяне на телесна щета, довела до гибелта на седемгодишен негов възпитаник по време на подготовка, оповестява азербайджанското издание „ Qafqazinfo “.

Съдът е постановил мярка за неотклонение против Халилов. Той е приложил рисков способ на дребния Фарид Бакаров, при който е счупил врата му, написа изданието. Момченцето незабавно е откарано в болничното заведение в Сумкаят, само че лекарите не са съумели да спасят живота му.

По време на предварителното следствие е открито, че директно след случая треньорът споделил на околните на 7-годишния Фарид, че той е потърпевш вследствие на рухване. Малко по-късно обаче се оказва, че той е малтретирал деца по време на подготовка по самбо, а проверяващите са ревизирали записите от камерата за видеонаблюдение.

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти, на които се вижда по какъв начин Халилов тормози деца на подготовка. От тях ясно следва, че той е показал особена свирепост освен към Фарид Бакъров, само че и към други дребни деца, предаде . 

В момента следствието продължава. Проучват се видеозаписи, разпитват се очевидци и се правят други нужни следствени дейности.

Халилов е повторен бронзов медалист от европейски шампионати. Носител е на международната купа за 2019 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР