Меглена Плугчиева, която бе назначена като съветник на служебния премиер

...
Меглена Плугчиева, която бе назначена като съветник на служебния премиер
Коментари Харесай

СЛЕД РОТАЦИЯТА В СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ: Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев


Меглена Плугчиева, която бе назначена като консултант на служебния министър председател Димитър Главчев, е подала оставка. Плугчиева изпълняваше ролята на външнополитически консултант на служебния министър-председател, който в понеделник стана и министър на външните работи.

Това оповестиха от Министерския съвет.

В последните дни Плугчиева и служебният министър председател Димитър Главчев имаха разногласия за това кой да бъде назначен за външен министър, откакто министър председателят реши след по-малко от седмица ръководство да махне в началото назначеният посланик Стефан Димитров.

Начело на Министерството на външните работи в служебно държавно управление би трябвало да бъде подложен посланик, упорствала Плугчиева, само че Главчев не се съобразил с мнението й и предложил Даниел Митов за поста, откакто самата Плугчиева отзакала поста.

В неделя в изявление за Българска национална телевизия Плугчиева разяснява:

" Има извънредно положителни кариерни дипломати. Става дума за служебно държавно управление, в което ще бъдат включени повече специалисти, а не политически оцветени. Аз съм била три пъти дипломат на Германия, Швейцария и Лихтенщайн и в Черна гора, само че постоянно съм била политическа квота на Външно министерство. Спазвам правилата, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно държавно управление ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР