Мегаяхта, иззета от властите в САЩ от руски олигарх, струва

...
Мегаяхта, иззета от властите в САЩ от руски олигарх, струва
Коментари Харесай

Яхтата на руски олигарх струва на американските данъкоплатци близо 1 милион долара на месец

Мегаяхта, конфискувана от управляващите в Съединени американски щати от съветски олигарх, коства на държавното управление близо 1 милион $ на месец за поддръжка, съгласно нов правосъдни документи.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати желае позволение да продаде 348-футова яхта, наречена Amadea, която конфискува през 2022 година, като се твърди, че е благосъстоятелност на глобения съветски милиардер Сюлейман Керимов. Правителството съобщи, че желае да продаде яхтата за 230 милиона $ заради „ несъразмерните разноски “ за поддръжка и екипаж, които съгласно него могат да възлизат на 922 000 $ на месец.

„ Прекалено е данъкоплатците да заплащат близо милион $ на месец, с цел да поддържат Amadea, когато тези разноски могат да бъдат сведени до нула посредством [една] продажба “, съгласно правосъдна декларация от американските прокурори в петък.

Месечният таксите за Amadea, която в този момент е акостирала в Сан Диего, Калифорния, включват $600 000 на месец настоящи разноски: $360 000 за екипажа; $75 000 за гориво;...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР