Медузи наводниха северните части на Адриатическо море тази година, информира

...
Медузи наводниха северните части на Адриатическо море тази година, информира
Коментари Харесай

Адриатическо море се напълни с медузи

Медузи " наводниха " северните елементи на Адриатическо море тази година, осведоми телевизия Ен1, цитира novini.bg.

Доктор Тяша Коговшек от Центъра за морски проучвания в Ровин споделя, че са получили стотици видеоклипове с тези безгръбначни животни от вид Мешести, като прикани жителите да продължат за изпращат фотоси с медузи, тъй като оказват помощ на учените.

Това е добър метод да се види разпространяването на типовете, какъв брой има и къде най-често се срещат, изяснява тя.

Те са получили най-вече информация за медузата компас, а доктор Коговшек счита, че това се дължи на обстоятелството, че този тип може провокира опарвания.

Медузата компас може да изгаря и докосването ѝ може да е мъчително, изключително за хората с сензитивна кожа и деца, само че след към 24 часа всичко би би трябвало да премине, споделя доктор Коговшек.

По думите ѝ тази година морето е друго и медузите могат да се приспособяват по-лесно към тези промени, породени евентуално от температурите или различен фактор. Тя споделя, че медузите участват в Адриатическо море целогодишно, а най-вече са през зимата.

" Сега е сезонът на медузите компас - от февруари до юли. След това следват други типове, всеки тип има собствен сезон, в който се появява “, изясни тя.

Медузите не са прекомерно рискови, само че въпреки всичко би трябвало да се внимава наоколо до тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР