Медицински център Св. София, собственост на петричанина д-р Христо Мазнейков

...
Медицински център Св. София, собственост на петричанина д-р Христо Мазнейков
Коментари Харесай

Добра новина! Медицински център Св. София на известния ортопед д-р Хр.Мазнейков открива филиал в Петрич

Медицински център " Св. София ", благосъстоятелност на петричанина доктор Христо Мазнейков открива филиал в Петрич, новината заяви доктор Мазнейков. Филиалът ще проработи с няколко кабинета на 6-тия етаж в главния корпус на болничното заведение в Петрич. След броени дни кабинетите ще бъдат подготвени да посрещнат първите си пациенти.

Като начало ще идват едни от най-хубавите ни кардиолози отпред с проф. Златарева, онколози отпред с доктор Колева, съдови хирурзи отпред с доктор Разбойников, който също е от Петрич, уролози отпред с доктор Деримачковски. " Ако има потребност от други експерти работата ще покаже и ние ще реагираме незабавно, споделя доктор Мазнейков и добавя: Прегледите ще се реализират по здравна каса, с цел да бъдат облекчени пациентите. Лекарите, които ще идват в Петрич са от доста висока класа. Особено кардиолозите може да се употребяват при предпочитание от управлението на болничното заведение, като предоперативни консултанти в болничното заведение, роля която те играят и в клиника " Св. София " и имат голям дял в триумфите на болничното заведение, твърди доктор Мазнейков.
Д-р Христо Мазнейков е експерт ортопед-травматолог с над 30 години процедура в региона на артроскопската хирургия. Професионалната си кариера стартира през 1982 година като ординатор по хирургия в бранш по ортопедия и травматология към Районна болница, гр. Петрич.

През 1983 година е назначен за ординатор в Институт “Пирогов ”, а от 1985 година е определен за теоретичен помощник към Институт “Пирогов ”. От 1989 до 2000 година е теоретичен помощник І ст. в Дианабад – Клиника по спортна травматология и ортопедия, през 2001 година е определен за теоретичен помощник І ст. в Клиника “Долен крак ” на Института по ортопедия и травматология, Горна баня.

Заедно с доцент Мазнейкова, през 1994 година, записват Медицински център “Света София ” за практикуване на частна здравна активност в региона на АГ, Ортопедия и травматолотия и Вътрешни заболявания. През 2006 година откриват Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Света София “, където доктор Мазнейков през годините извършва длъжностите шеф Клиника по ортопедия и травматология и Управител. През декември 2009 година се открива и Медицински център „ Света София – Люлин ”.

През 2008 година е определен за ръководител на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология. През 2008 година е и първият български ортопед, който става член на Световната организация по артроскопия и спортна травматология ISAKOS, където взе участие в Научната комисията към организацията.
През 2009 година е определен за почетен член на Македонското сдружение по ортопедия и травматология. През същата година е награден с орден от EFOST /Европейска федерация по артроскопия и спортна травматология/. Участва в основаването на Балканската асоциация по артроскопия, спортна травматология и колянна хирургия, нейн пръв ръководител е и е част от управителния й съвет.

Въвел в клиничната процедура над 16 нови интервенции, включващи безкръвно лекуване на гръбначния дирек, артроскопия на тазобедрени стави, реорганизация при повредена предна кръстна връзка и други. Лектор и участник на доста конгреси и научни конгреси.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР