Мед от борови шишарки срещу кашлица и болки в гърлото

...
Мед от борови шишарки срещу кашлица и болки в гърлото
Коментари Харесай

Мед от борови шишарки срещу кашлица и болки в гърлото

Мед от борови шишарки против кашлица и болки в гърлото

Боровите шишарки се употребяват до момента в който са млади, с размер 3-5 см., тъй като с по-нататъшното им узряване губят лечебните си свойства.

Те съдържат етерични масла, богати са на витамин С, съдържат лечебна ароматна смола и огромен брой антиоксиданти. Те имат алкален резултат. Всичко това ги прави чудесна съставна част за приготвянето на мощна смес за възстановяване на хипотиреоидизма.

Капки при хипотиреоидизъм
Нарежете на ситно 15 млади шишарки. Залейте ги с 50 мл. качествена водка или домашна ракия и ги оставете да престоят похлупени в буркана в продължение на 10 дни. Прецедете.

Употреба: пийте по 5 капки три пъти на ден. Курсът продължава 3 седмици (21 дни).

Борът от дълго време се употребява в националната медицина за лекуване на ревматизъм и за филтриране на дихателните пътища, както и за лекуване на кашлица и белодробни болести и хипотиреоидизъм.

Рецепта за сироп от шишарки

Необходими съставки:
1,7 кг млади шишарки
1 кг захар
100-200 мл. гроздова ракия

Приготвяне:
Поставете всички съставки в огромен стъклен буркан и ги оставете на слънце за 40 дни. След това прецедете.

Мед от шишарки за укрепване на имунната система
Наберете млади шишарки, залейте ги с вода, която би трябвало да ги покрива, варете в продължение на 20 минути в затрупан съд.

Оставете да престоят 24 часа. На идващия ден прибавете захар в съответствие 1: 1 и варете като елементарен конфитюр. Консумира се 3 пъти дневно по една лъжичка за подсилване на имунитета, при настинки, ангина, грип и болести на дихателните пътища.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР