Маями Хийт изравни на 1:1 победи с Бостън Селтикс в

...
Маями Хийт изравни на 1:1 победи с Бостън Селтикс в
Коментари Харесай

Маями измъкна победата от Бостън, а Оклахома Сити записа втори втори успех над Ню Орлиънс

Маями Хийт изравни на 1:1 победи с Бостън Селтикс в първия кръг на плейофите в Източната конференция след триумф в " Търговско дружество Гардън " със 111:101. По този метод " горещите ", които приключиха постоянния сезон на осма позиция, откраднаха домакинското преимущество на водача след първата част на шампионата Бостън.

Гостите стигнаха до триумфа с 23 тройки, които вкараха от едвам 43 опита, което е връх в клубната история в плейофен мач. Герой за Маями бе Тайлър Хиро, който приключи срещата с 24 точки и 14 асистенции, като гардът вкара шест от стрелбите си от далечно разстояние. Много мощен дуел изигра и Кейлъб Мартин, който вкара пет тройки от шест опита за общо 21 точки, а с 21 точки и 10 битки приключи центърът Бам Адебайо.

Маями пое надзор над мача в средата на третата четвърт. Дотогава двата тима няколко пъти размениха водачеството в резултата, само че серия от 10:0 разреши на гостите от Флорида да поведат с 82:70. До края Бостън по този начин и не откри отговор по какъв начин да се върне в мача и в този момент ще би трябвало да търси победа надалеч от вкъщи, с цел да продължи към втория кръг на плейофите.

За Селтикс с 33 точки приключи Джейлън Браун. Джейсън Тейтъм добави 28 точки, само че 14 от тях бяха още в първата четвърт. Особено неефикасен пък се оказа латвиецът Кристапс Порзингис. Той вкара едвам една пукотевица от девет опита.

Следващите два дуела от серията са в Маями, след което Бостън ще бъде хазаин на мач номер 5.



В другия дуел от НБА, игран тази нощ, Оклахома Сити Тъндър реализира безапелационен триумф със 124:92 над Ню Орлиънс Пеликанс. Така " гръмотевиците " имат преднина от 2:0 триумфа в серията за пръв път от 2013 година.

Първенецът след постоянния сезон в Западната конференция отвори двуцифрена преднина още в края на първата четвърт, която приключи 35:22, а до края на мача разликата сред двата отбора продължи да пораства.

Шай Гилджъс-Алекзандър вкара 33 точки за спечелилите, а още 26 точки осъществя новобранецът Чет Холмгрен. Всеки от титулярите на домакините осъществя най-малко 13 точки, което компенсира скромния принос на играчите от пейката, приключили с общо едвам 16 точки.

За гостите от Ню Орлиънс, които са без контузения си водач Зайън Уилямсън, 19 точки означи литовецът Йонас Валанчиюнас.

Следващите два мача от серията са в Ню Орлиънс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР