Мавриций отказа разрешение на норвежкия круизен кораб Norwegian Dawn да

...
Мавриций отказа разрешение на норвежкия круизен кораб Norwegian Dawn да
Коментари Харесай

Мавриций блокира круизен кораб заради опасения от холера

Мавриций отхвърли позволение на норвежкия круизен транспортен съд Norwegian Dawn да дебаркира в столицата Порт Луис заради опасения от евентуална зараза от холера на борда.

Най-малко 15 души от Norwegian Dawn са били в изолираност заради съмнение за заболяване.

Властите на Мавриций обявиха, че решението за блокиране на кораба е " взето, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за здравето ".

В неделя са взети проби за проучване, като се чака резултатите да станат известни във вторник.

Пътниците са развили леки признаци на стомашно заболяване по време на пътешестване до Южна Африка, сподели представител на Norwegian Cruise Line Holdings.

69-годишната Мери Франковила Дийс, пасажер на Norwegian Dawn, сподели пред BBC, че макар закъснението атмосферата на кораба е била „ много спокойна “.

„ Пътниците на този транспортен съд наподобява одобряват това умерено “, сподели тя.

Г-жа Франковила споделя, че пасажерите са се забавлявали, като са седели край басейна, посещавали са шоута и са посещавали бара. Холандски пасажер на борда сподели на BN DeStem, че капитанът им е споделил, че на борда може да има зараза от холера.

Има огнище на холера в Южна Африка, само че не е толкоз неприятно, колкото някои от нейните съседи, като Замбия е най-силно наранена.

От януари 2023 година минимум 188 000 души са били инфектирани с холера в седем страни в Южна Африка, съгласно Организация на обединените нации. Повече от 3000 души са починали.
Докато Южна Африка е съобщила за 1076 случая на холера и минимум 47 смъртни случая през последните две години, съгласно Африканските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

„ Здравето и сигурността на пасажерите, както и тази на страната като цяло, са от най-голямо значение за управляващите “, сподели пристанищната администрация на Мавриций.

Корабът дойде в Мавриций в събота вечерта, откакто дойде ден по-рано, защото не спря на остров Реюнион.

На кораба има 2184 пасажери и 1026 членове на екипажа. Около 2000 възнамеряваха да слязат в Порт Луис, а други 2000 се чака да се качат по същото време.

Тези, които слязоха или се причислиха към круиза, в този момент ще го създадат на 27 февруари, сподели представителят на Norwegian Cruise Line.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР