Математик, университетски преподавател, бивш гимназиален директор и бивш депутат. Вече

...
Математик, университетски преподавател, бивш гимназиален директор и бивш депутат. Вече
Коментари Харесай

ПП-ДБ издига математик в кметската битка за Пловдив

Математик, академични учител, някогашен гимназиален шеф и някогашен народен представител. Вече официалано - Ивайло Старибратов ще е претендентът на обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България " за кмет на Пловдив.

Името на Старибратов се спряга отдавна в договарянията сред двете обединения в обединението, само че бе " осветено " от Манол Пейков, който също бе считан за един от любимците, в профила му във фейсбук. Самият Манол Пейков ще бъде финален в листата на ПП-ДБ, като даже да завоюва място в общинския съвет, ще остане в Народното събрание като народен представител.

Очаква се математикът да се изправи против любимеца на ГЕРБ за Града под тепетата - кметът на регион " Тракия "  Костадин Димитров. Неофициално като вероятни варианти за претендент на партията на Бойко Борисов, с изключение на Димитров, се спрягат и кметът на регион " Централен "  Георги Стаменов, както и зам.-кметът Георги Титюков. Спряга се даже Дани Каназирева - която бе народен представител на ГЕРБ и някогашен регионален шеф, назначен от Борисов.
Защо не аз
" Важно е да си дадете сметка, че – въпреки в профил да изглеждаме като (почти) монолитна политическа мощ – ПП-ДБ е комплицирана коалиция, състояща се от четири огромни и две дребни партии. (...) Преговорите с нашите съдружни сътрудници за това кои претенденти да издигнем на локалните избори бяха дълги, тежки и напоителни. Това беше една изцяло естествена (и здравословна, бих казал) битка на визии, на гледни точки, на характери, на упоритости (да, упоритостта несъмнено може да бъде и нещо потребно за един политик – изключително когато е отдадена на общото благо) ", написа още в поста си Пейков в роман по какъв начин се е стигнало до избора на Старибратов, а не на самия него.

А точно:

" Уви, не успяхме да убедим сътрудниците си от обединението (някои от които ме познават малко едностранчиво – на първо място в светлината на парламентарното ми " биткаджийство " ), че към сегашния миг точно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив.

В последна сметка, всред палитрата от (основно) политически претенденти, обединението се спря на кандидатурата на проф. Ивайло Старибратов (с който сме делили една пейка в цели два, въпреки и къси парламента) – човек с добра известност и солидна биография, чиято удивителна фамилна история е обвързвана с Пловдив от повече от две епохи. "

Ивайло Старибратов е стабилен и почтен претендент, с 11 години стаж като преподавател и още 13 като шеф на една от най-престижните пловдивски гимназии, Математическата, показва претендента Петков. Той е преподавател във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".
6 на 6
Според Манол Пейков ПП-ДБ има " изцяло действителен късмет да вкара в новия общински съвет от три до четири пъти повече съветници (между 12 и 16 души) ".

По информация на Клуб Z двете обединения в обединяването дълго време са спорили по това коя има по-голяма тежест в Пловдив и какъв брой общински съветници ще вкара. В последна сметка се е стигнало до паритет - шест на шест.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР