Масло от шипки бори бръчки, петна и белези.С богатството си

...
Масло от шипки бори бръчки, петна и белези.С богатството си
Коментари Харесай

Масло от шипки бори бръчки, петна и белези


Масло от шипки бори бръчки, петна и белези.

С благосъстоянието си на мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), витамини и фиофлавноиди то е извънредно потребно за здравината и освежаването на кожата.

Маслото е уместно за всеки вид кожа, заради което е идеално за цялото семейство.

Шипковото масло има pH 5,1 – близо до това на човешката кожа.

То е мощно хидратиращо средство, което бързо прониква в кожата и възвръща салдото на влагата през лятото или при приложимост на уреди, които изсушават въздуха.

Оказва мощно деяние върху белези от хирургически интервенции, пострадвания, порезни рани, акне, дерматити и други кожки болести.

Шипковото масло възвръща нарушените кожни структури, замества нарушените тъкани с нова, здрава, функционална тъкан, възстановява цвета на кожата.

Намалява червенината или хиперпигментацията.

То понижава бръчките всички признаци на остаряваща кожа – пигментни петна, така наречен „ патешки крайник “ към очитеи т. н. Подходящо е за маска на косата, като я прави лъскава и здрава.

Въпреки, че няма странични резултати има условия маслото от шипки да се употребява вярно. Много значимо е след нанасянето му върху лицето, кожата да не се излага на директна слънчева светлина защото има възможност от поява на петна.

Затова се предлага да се използва най-вече вечер преди лягане. Ако ползвате маслото от шипка денем, наложително нанесете върху него крем с висок UV фактор.

Освен да си купите готово масло можете да си извършите и вкъщи.

Берете ги по чисти места, надалеч от пътища и нечиста среда.

Изсушете ги на ветровито и сенчесто място. Почистете плодовете от листа, дръжки и клонки. Премахнете краищата и стрийте на прахуляк. Сухи шипки можете да си купите и от аптеката. Залейте стритите плодове с чист зехтин или бадемово масло. Поставете ги в мрачен, стъклен съд, покрийте и приберете на мрачно място, на стайна температура. Оставете сместа да престои един месец като от време на време разбърквате. Прецедете сместта и я поставете в стъклен, мрачен съд. Съхранявайте маслото от шипки на мрачно и хладно място, а през летния сезон – наложително в ледник.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР