Маси за търговия да бъдат разположени в района на Деветашката

...
Маси за търговия да бъдат разположени в района на Деветашката
Коментари Харесай

Разполагат маси за търговия край Деветашката пещера?

Маси за търговия да бъдат ситуирани в региона на Деветашката пещера , предлага кметът Страцимир Петков , към този момент има подадени заявки от занаятчии за това.

Разработена е скица за позиционирането им според Закона за устройство на територията и съгласно условията на Наредбата за реда и изискванията за слагане на преместваеми обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на община Ловеч. Масите ще са осем и са разпределени отвън границите на предпазената територия на естествената забележителност.

Предложението за слагането им кметът внася за разискване в общинския съвет. Това е първа стъпка от реализирането на концепциите му за одобряване на Деветашката пещера като туристическа дестинация при запазване на биоразнообразието , ландшафтната, спелеологичната и историческата й стойност. Популяризирането ѝ и развиването на територията с екологосъобразни решения и отделяне на нови зони е записано и в управническата стратегия на кмета.

Пещерата дружно с прилежащите ѝ терени е предоставена на Община Ловеч за ръководство от страната през 2012 година. 

За предходната година тя е най-разглежданият туристически обект на територията на общината. Посетили са я 55 00 души. Постъпленията от тях са 154 000 лв. . като те образуват максимален условен дял (29,63%) в осъществените от всички туристически и културни обекти доходи в размер общо на 435 хиляди лева

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР