Мащабна инвестиция в сектора на туризма предстои да бъде реализирана

...
Мащабна инвестиция в сектора на туризма предстои да бъде реализирана
Коментари Харесай

Софийски инвеститор ще строи 5-звезден комплекс с аквапарк във Вършец

Мащабна инвестиция в бранша на туризма следва да бъде осъществена във Вършец, област Монтана. Собствениците на „ МД 21 “ ООД, която е със седалище София, още през 2021 година стартират да изкупуват земи за реализацията на своята концепция – строителство на петзвезден хотел с аквапарк.

Компанията, чиято съществена активност е строителство на жилищни и нежилищни здания, е учредена точно тогава, демонстрира информация в Търговския указател. Към момента разполага с към 20 декара лични земи, а бъдещият комплекс ще се разполага на към 27 хиляди кв. метра разгърната застроена повърхност (РЗП).

В момента вложителите са на стадий планиране на постройката, а същинското строителство се чака да започва в края на идната година, посочи за Economic.bg Пламен Георгиев Христозов, съучастник в компанията.

Още е рано да се приказва за крайни периоди. В момента сме на стадий планиране. Предполага се, че инвестицията ще бъде за над 30 млн. евро “, споделя той.

Плановете са да има хотелска част със 180 стаи, външен и вътрешен басейни, СПА, дребен детски аквапарк, два ресторанта, пиано бар и съвременна конферентна зала с 500 места.

Определено считаме да наблегнем на конферентния туризъм “, споделя още Христозов.

Комплексът ще бъде захранен с минерална вода, като на този стадий към този момент е минала процедурата за Подробния организационен проект (ПУП) за минералната вода, излиза наяве още от думите на вложителя.

Сред главните аргументи да бъде определена Северозападна България е природата и, по думите на вложителите, локалната администрация, която е направила „ всичко допустимо, с цел да ги притегли като вложител “.

Това е втората огромна инвестиция, обвързвана с построяването на хотелска част с аквапарк на територията на страната, за тази година. През пролетта стана ясно, че холандски вложител е почнал строителство на огромен комплекс с аквапарк в община Баните, Смолянско.
 Аквапарк Холандски вложител строи аквапарк с хотел в община Баните
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР