Машините за гласуване са сигурни. Ако има момент на несигурност,

...
Машините за гласуване са сигурни. Ако има момент на несигурност,
Коментари Харесай

Бивш шеф на Информационно обслужване: Машините за гласуване са сигурни

„ Машините за гласоподаване са сигурни. Ако има миг на неустановеност, това постоянно е бил човешкият фактор. Това се видя и на първия тур на локалните избори ”. Това разяснява някогашният началник на " Информационно обслужване ” Красимир Симонски в „ Твоят ден ” по Nova News.

 

Симонски даде образец с използването на машини през 2021 година „ Тогава въведохме и методология за инспекция на машините, която се повтаря в този момент след 2 година, генерират се кодовете. Неразбирането на тънкостите в тази технология е измежду аргументите за проблеми с машините ”, сподели той.

 

След като е генериран този хеш код не може да се направи нищо без да остане отпечатък. Машините могат да продължат да бъдат тествани – функционални проби, изясни някогашният ръководител на " Информационно обслужване ”.

 

Има разнообразни способи за гласоподаване с машини – даже ръчно попълване и бюлетината да се сканира. В България е определен способ за ръчно гласоподаване и машината непосредствено да възпроизвежда бюлетина, разясни Симонски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР