„Машините за гласуване са абсолютно сигурни. Ако има момент на

...
„Машините за гласуване са абсолютно сигурни. Ако има момент на
Коментари Харесай

Бившият шеф на Информационно обслужване: Машините за гласуване са абсолютно сигурни

„ Машините за гласоподаване са безусловно сигурни. Ако има миг на неустановеност, това постоянно е бил човешкият фактор, това се видя и на първия тур на гласуване”. Това съобщи някогашният ръководител на Държавна организация " Информационно обслужване” Красимир Симонски пред Нова Нюз.

Той акцентира, че човешкият фактор може да докара до сходни неразбирателства на всички тези неща. Имаме комбиниране на технологии, изясни той.

Симонски даде образец с използването на машини през 2021 година „ Тогава въведохме и методология за инспекция на машините, която се повтаря в този момент след 2 година, генерират се кодовете. Неразбирането на тънкостите в тази технология е измежду аргументите за проблеми с машините”, сподели още той.

Бившият ръководител на " Информационно обслужване” изясни, че откакто е генериран този хешкод не може да се направи нищо без да остане отпечатък. Машините могат да продължат да бъдат тествани – функционални проби.

Има разнообразни способи за гласоподаване с машини – даже ръчно попълване и бюлетината да се сканира. В България е определен способ за ръчно гласоподаване и машината непосредствено да възпроизвежда бюлетина, разясни още Симонски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР