Машините ще се ползват само през деняДвата хеликоптера, които ще

...
Машините ще се ползват само през деняДвата хеликоптера, които ще
Коментари Харесай

Двата хеликоптера за спешна помощ ще бъдат в бази в Долна Митрополия и на летище „Враждебна“


Машините ще се употребяват единствено денем

Двата хеликоптера, които ще бъдат взети на лизинг, ще бъдат в оперативни бази в Долна Митрополия и на летище „ Враждебна “ като ще оказват помощ при незабавна потребност. Това стана ясно от думите на министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Машините ще се употребяват единствено денем, каквато е практиката, посочи Златко Златев, общоприет шеф на Държавния авиационен оператор.

На по-късен стадий, след сключване на контракт с компанията „ Леонардо “, която ще достави шест хеликоптера, ще има пари за създаване на останалите оперативни бази, уточни още ген. Златев.

По думите му следва социална поръчка за наемане на въздушен оператор. Местата за площадки в лечебните заведения са конкретизирани като се чака утвърждение дали дават отговор на условията.

След това следва оповестяване на социална поръчка.

Започва и процедурата по определянето на екипа и построяването на координационния център в София, програмата за образование на медици е подготвена, като идната седмица ще стартира подборът, добави министър Меджидиев. Курсът на образование ще бъде три седмици, като първоначално ще бъдат подготвени 10 екипа.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР