Мартин ТабаковИзключително унижение: вместо българското правителство да помогне на Украйна,

...
Мартин ТабаковИзключително унижение: вместо българското правителство да помогне на Украйна,
Коментари Харесай

Изключително унижение: Вместо кабинетът да помогне на Киев, Зеленски ще спасява правителството ни от разпад

Мартин Табаков

Изключително оскърбление: вместо българското държавно управление да помогне на Украйна, Украйна ще помогне на българското държавно управление (да не се разпадне). Това значи подаденото в Парламента през днешния ден писмо от Володимир Зеленски, в което желаната поддръжка от София се редуцира единствено до ремонт на руска военна техника. С това управляващите в Киев показват схващане за проблемите от съдружно естество на българското държавно управление, каквото схващане и сензитивност Министерски съвет по този начин и не образува по отношение на Украйна, която е принудена от два месеца и половина да води война за оцеляването си.

Ако до момента бяхме измежду дребното страни от Европейски Съюз, които шикалкавеха и не желаеха да изпращат военна поддръжка за Украйна, от през днешния ден сме единствената такава, която се възползва от обстановката за вътрешнополитически цели. Проектопредложението на Политическа партия за изпращане на „ военнотехническа помощ” е прахуляк в очите на хората. Припомням, че тази неделя, в свое присъединяване по бТВ при Светослав Иванов, министър-председателят Кирил Петков сподели, че под военнотехническа помощ би трябвало да се схваща всичко. Оттогава насам обаче очевидно Българска социалистическа партия си е споделила думата и през днешния ден от дебатите в Парламента разбираме, че под военнотехническа помощ би трябвало да разбираме по-скоро нищо. Нищо, тъй като лелеяното поправяне на украински, руски танкове Т-64 към този момент се случва в Чехия, а Словакия даже има логистично преимущество да прави същото (линията Ужхород – Кошице, чието междурелсие е по съветски стандарт от 1520 мм., каквито са и украинските жп линии).

По нищо не проличава повече, че това е държавното управление на Румен Радев, от политиката на кабинета по отношение на Украйна. Кел изгода от мнението на „ индивида Кирил Петков”, когато „ министър председателят Кирил Петков” трансформира думите на президента в каузи. От „ Дондуков “ №2 споделят, че не желаят да се изпраща оръжие или муниции на Украйна, и " Дондуков " № 1 извършва. Апропо, това бе комфортен миг от Демократична България също да слагат някоя алена линия на Кирил Петков (по образеца на социалистите); вместо това обаче от самото начало се говореше по какъв начин Българска социалистическа партия можела да напусне обединението.

И да, тук не ставаше дума за това, с какви ръце ще се бие Украйна, а с какво лице България ще гледа на другите европейски страни. Понеже Киев получава оръжие по този начин или другояче, само че ние си имаме единствено едно лице.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР