Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като информатор“ и доверено лице“

...
Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като информатор“ и доверено лице“
Коментари Харесай

АКФ: Нотариуса е бил “информатор” и “доверено лице” на МВР 

Мартин Божанов-Нотариуса е бил регистриран като „ осведомител “ и „ доверено лице “ на Министерство на вътрешните работи още през 2005 година Нещо повече - за това са знаели от ГДБОП още преди две години и са уведомили Софийската градска прокуратурата. Това излиза наяве от известие, изпратено до медиите от Антикорупционния фонд (АКФ). “Какво е свършено по-късно в хода на това следствие и до момента е незнайно ”, показват проверяващите публицисти.

ГДБОП са открили и, че групата за въздействие на разстреляния през януари Мартин Божанов е имал връзка с групата на потъналия в неопределеност Петьо Петров-Еврото, като бандите и на двамата са предприемали взаимни дейности за компрометиране на магистрати. и, че са заличавани престъпните му регистрации от автоматизираните осведомителни масиви на Министерство на вътрешните работи. До ареста на Нотариуса обаче, по този начин и не се стигна. От прокуратурата след показния му разстрел разясниха, че уличното правораздаване го е достигнало преди държавното обвиняване.

След убийството му стана ясно, че Нотариуса е държал така наречен SS клуб, който е имал следен достъп и е бил посещаван от магистрати, а от АКФ разгласиха и фотоси на служители на реда пред заведението.

“Установен е и методът на работа на Нотариуса и съдружниците му посредством потребление на голям брой лъжесвидетели, подставени лица, юристи и магистрати за практикуване на напън върху магистрати, за имотни измами, както и за формиране на инспекции и досъдебни производства за тормоз на съперници. От всичко събрано ГДБОП е направила извод за съществуване на проведена незаконна група за практикуване на въздействие в институциите, осъществяване на имотни измами и други закононарушения. Какво и по какъв начин е направено за инспекцията на всички тези данни с методите на наказателното следствие не е известно ”, показват от АКФ.

Очакваме да разберем какво способените проверяващи органи са подхванали по инспекцията, доказването и надграждането на оперативната информация по проблема „ Нотариуса “, която е била известна към 2022 година “, разяснява Николай Стайков от АКФ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР