МАНИЛА, Филипините (АП) — Филипините и техният договорен съюзник Съединените

...
МАНИЛА, Филипините (АП) — Филипините и техният договорен съюзник Съединените
Коментари Харесай

САЩ и Филипините осъждат опасните взривове с водни оръдия на бреговата охрана на Китай срещу корабите на Манила

МАНИЛА, Филипините (АП) — Филипините и техният контрактуван съдружник Съединените щати поотделно осъдиха нахлуване в намерено море в събота край китайския бряг защита дружно със обвинени милиционерски кораби, които неведнъж гърмяха с водни оръдия, с цел да блокират три филипински риболовни кораба от противоречива плитчина в Южнокитайско море.

Обедното нахлуване от китайски кораби край плитчината Скарбъро, едно от най-агресивните тази година предизвикаха „ обилни вреди “ на информационното и навигационното съоръжение на един от трите кораба на Бюрото за лов на риба и водни запаси на Филипините, споделиха филипински чиновници. Корабите на китайската брегова защита са употребявали акустично устройство с огромен обхват, което може да повреди слуха, причинявайки „ сериозен краткотраен дискомфорт и нетрудоспособност на някои филипински екипажи “.

Това е последното експлоадиране на от дълго време кипящите териториални разногласия в Южнокитайско море, възпламенителна точка в Азия, която сложи Съединени американски щати и Китай в курс на сб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР