Малките и средни папагали са обичаен избор за отглеждане вкъщи

...
Малките и средни папагали са обичаен избор за отглеждане вкъщи
Коментари Харесай

Породи големи папагали

Малките и междинни папагали са нормален избор за развъждане у дома като домашни любимци. За това и те са ни най-познати. Но по света има и много породи огромни папагали, които несъмнено ще ви сграбчен интереса, без значение дали сте огромни фенове на птиците, или просто сте решили да се поинтересувате.

Ара

Има 15 типа папагали ара. Едни от най-известните и най-големите са хиацинтов ара, синьо-жълт ара и червен ара. Хиацинтовият е изключително огромен папагал – дължината на тялото му доближава до 100 см, а тежестта му до 1.5 кг. Освен това тези типове са най-разпространени за развъждане в клетка, защото оперението им е красиво и разноцветно. Като цяло породата ара са говорещи папагали, само че изискват съществени тренировки и образование, другояче ще могат единствено да имитират звуци и на места някой постоянно използвана около тях фраза.

Какаду

Птиците от този тип доближават междинни размери до 40-60 см дължина и 0.3-1.2 кг тегло. В природата те населяват Австралия, Нова Гвинея и тихоокеанските острови. Те имат характерна форма на клюна, различаваща ги от другите папагали. При тях долната част на клюна е по-широка от горната. Какаду са доста мечтани като домашни любимци, защото се привързват към стопаните си, общителни са и разговорчиви. Най-разпространения и може би най-известният тип е жълтокачулатото какаду, което макар че не е от най-големите, е от най-достъпните и мечтаните за развъждане в домашни условия.

Амазона

 Папагал Амазона Снимка: Cet-Toutunart/pixabay.com

Тези папагали са с не толкоз впечатляваща величина спрямо предходните два. Те доближават приблизително до 25-45 см дължина на тялото. Въпреки това имат много забавни шарки на оперенията. Такъв е Императорската Амазона, който е извънредно хубав, само че също по този начин и сериозно заплашен от изгубване. Местообитанието на папагалите Амазона в природата е Централна и Южна Америка. Те са естествено любознателни и интелигентни животни. Това, както и интензивността и дружелюбието им, ги прави постоянно желани за развъждане в клетка.

Жако

Папагалите Жако са папагали от по-дребен размер. Тяхната дължина доближава до 30-35 см. Те населяват западните региони на Африка, само че са толкоз известни за развъждане в клетка, че множеството от тях не са в естественото си местоообитание. В отличие от множеството папагали, Жакото са флегматични и тихи птици. Те елементарно се поддават на подготовка и имат отлична памет, която им разрешава да имитират човешка тирада доста добре.

Ваза

Големите папагали от този тип произлизат от Мадагаскарските острови и Коморските острови. Тяхната дължина на тялото е сред 35 и 50 см. За разлика от останалите папагали, Ваза нямат впечатляващо оперение, по тази причина не са известен избор за развъждане в клетка. Те са с оттенъци на сивото и черното. Въпреки това са извънредно отзивчиви папагали, обичат човешко внимание и милувка. Те също по този начин извънредно доста харесват да се припичат на слънцето, лежешком по тил и да се къпят под дъжда, до момента в който висят с разперени криле.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР