Малката коала Фантом и майка ѝ били блъснати от кола

...
Малката коала Фантом и майка ѝ били блъснати от кола
Коментари Харесай

Бебе коала не спря да гушка майка си по време на операция

Малката коала Фантом и майка ѝ били блъснати от кола в щата Куинсланд. За благополучие бебето се отървало единствено с нерешителност, само че майка му нямала неговия шанс. Вследствие на случая възрастното животно получило колапс не белия дроб, заради което се наложило да претърпи интервенция във ветеринарната клиника в зоопарк, оповестява miau.bg.

Когато потърпевшата кола идва за помощ в медицинския център за диви животни, екипът остава доста сюрпризиран от наличието на дребния компаньон. Специалистите схващат, че макар своята невредимост дребното е не е могло да бъде взето, защото не е желало да се отдели нито за миг от майка си.

Всъщност специалистите са се пробвали да ги разделят, само че задачата била толкоз сложна, а гледката-прекалено трогателна, тъй че те просто не го създали.

Но макар наличието на дребното създание ветеринарите съумели да се оправят с казуса и избавили живота на Лизи. Майката претърпяла интервенция на белия дроб, след което била подложена на лекуване с лекарства.През цялото това време бебето било компактно прилепено към гърба на старата коала. Благодарения на мощната любов на Фантом, както и на бързата интервенция на експертите през днешния ден Лизи се е възстановила съвсем изцяло от произшествието.

За жал случаите с коали в щата Куинсланд не са необичайност. Преди към година друга коала беше блъсната от движещ се автомобил, само че по знамение оцеля. Забележителното в този случай беше, че след случая потърпевшият мъжки образец съумял да се задържи за предната част на колата и да пропътува дружно с нея цели 88 километра.

Животното беше открито от водача на транспортното средство, чак откакто спрял на бензиностанция. Лекарите направиха всичко допустимо да оказват помощ на потърпевшата панда, само че въпреки всичко не можаха да повярват по какъв начин животното е съумяло да оцелее след всичко, което е претърпяло.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР