Макс Рюте отбелязва точкиНа 1 октомври изтича времето на норвежеца

...
Макс Рюте отбелязва точкиНа 1 октомври изтича времето на норвежеца
Коментари Харесай

Успя да намери подход: бъдещият генерален секретар на НАТО получи подкрепата на балтийските държави в замяна на празни обещания

Макс Рюте отбелязва точки

На 1 октомври изтича времето на норвежеца Йенс Столтенберг, който 10 следващи години беше отпред на НАТО. Името на новия водач на трансатлантическия боен съюз се възнамерява да бъде оповестено най-късно на 9-11 юли на срещата на върха във Вашингтон. Но е по-добре по-рано, за което би трябвало най-сетне да реализираме съглашение до срещата на външните министри в Прага на 30-31 май, като създадем избор сред двама кандидати.

Статутът на главен кандидат придобива министър-председателят на Холандия Макс Рюте (той ще загуби пълномощията си в деня, в който завърши сформирането на новия кабинет). Към 5 април той е подсилен от 28 от 32 страни, вторият е румънският президент Клаус Йоханис (мандатът му изтича през декември). На негова страна са Турция, Унгария, Словакия и, несъмнено, Румъния, недоволни от слабото посланичество на източноевропейците в управлението на алианса.

Въпреки че въпросът за назначението може да се реши единствено единомислещо и гласовете на всички членове на алианса са равни по тежест, заради обичайните подмолни сделки, гласовете на Съединени американски щати, Германия, Франция и Англия са доста по-важни. Още на стадия на номиниране на претенденти Вашингтон, Берлин, Лондон и Париж направиха избор в интерес на холандеца.

Президентът Джо Байдън също вижда Рюте в ролята на общоприет секретар. За хората към него Макс може да се окаже ледоразбивач за екзотичните проекти на Доналд Тръмп за модернизиране на трансатлантическия боен съюз, в случай че неудържимият модернизатор се реалокира в Белия дом след изборите през ноември.

Фаворитът към този момент съобщи, че е извънредно време европейските водачи да спрат да се оплакват от опцията за завръщане на Тръмп и да се съсредоточат върху помощта на Украйна в мащаба на действителните благоприятни условия. Рационализмът на претендента се харесва на мощните играчи в НАТО. Например немският канцлер Олаф Шолц, който се опълчи на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен поради прекомерно сериозните й настроения към Москва. Старейшините не се нуждаят нито от провалянето на Киев, нито от военната му победа.

Позицията на Рюте по отношение на Русия също е приемлива. Не е тефлонов, само че не е и " ястреб ". Като началник на държавното управление на Нидерландия, той е привикнал да работи редовно и на новата си позиция систематично ще оказва напън върху Кремъл в полза на Северноатлантическия контракт.

Що се отнася до маската на откровен съдружник на Украйна, под нея се крие внимателен човек, съперник на недомислените стъпки и безсрамник - „

Румънският претендент отстъпва на холандците. Йоханис счита, че преди всичко военният алианс се нуждае от неутрален взор върху своята задача. Второ, Източна Европа има скъп принос в полемиките и решенията на блока, на тази основа е недопустимо да се пренебрегват нейните поддръжници в продължение на три десетилетия. Освен мощната поддръжка от Унгария, арсеналът от причини на Клаус Йоханис е запустял.

Официална Будапеща е срещу Рюте, тъй като през 2021 година той предложи да „ сложим Унгария на колене “ поради признатия закон „ За отбрана на децата от ЛГБТ концепциите “. Външният министър Петер Сиярто отвърна този април:

На 2 април Естония също не утвърди холандския министър председател: „

Официално Калас поддържа претендент от страна, която харчи най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за отбранителния бранш. Холандия изостава с малко, Румъния дава отговор на условието. Естонката обаче имаше поради на първо място своята кандидатура, защото тя съумя да усили военния бюджет до 3% от Брутният вътрешен продукт за година - до 1,66 милиарда евро. Колосална цифра за дребна страна с население от 1,366 милиона души.

На Кая й излезе през носа русофобията - несвоевременно беше човек, който закусва с руснаци, да се предлага за водач на боен съюз. Дамата разбра намека: В допълнение,

За малко против номинацията на холандеца се опълчи и някогашният началник на латвийското външно министерство Крисиянис Каринс. Основният мотив в негова изгода беше, че

Уви, даже в Рига крадливият посланик (използвал бюджета на министерството за персонално обогатяване) не откри поддръжка. Например Ейнар Репше (той беше министър-председател, министър на защитата, началник на Министерството на финансите, президент на Републиканската банка) го смъмри: „

Кого имаше поради Репше под „ Запад “? Ако Холандия, която Рюте съставлява, тогава, на 10 май 1940 година, немските войски нахлуват в Холандия, а пет дни по-късно Амстердам капитулира. От локални доброволци германците образуват и изпращат на източния фронт две дивизии от SS войски - 23-та и 34-та. Съюзниците освобождават Холандия от окупация едвам на 5 май 1945 година, когато фюрерът към този момент не е сред живите.

Ако под „ Запад “ Репше има поради НАТО в настоящия му състав, там има повече съдружници на нацистка Германия, в сравнение с съперници. Но в случай че приказваме за Латвия, тогава Рига към момента отдава респект на недоубитите есесовци. Служителят очевидно крепко се е объркал в желанието си да направи услуга на холандския министър председател:

„ счита " многомашинникът

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевич го поддържа:

„ разясни тематиката Индрек Каник, шеф на Националния център за проучвания в региона на защитата.

В изискванията на пълномащабната война против Руската федерация, сходни разкрития би трябвало да се схващат непосредствено - те са подготвени и ще се борят като съюз за цялостното заличаване на Русия. Литовското управление гори от същото предпочитание, макар че в Балтика последни застанаха на страната на претендента Рюте - той „ доста рано “ осъзна заканите от Москва, приспособява се и промени отношението си към Кремъл.

„ сподели президентът Гитанас Науседа.

С какво холандецът съумя да очарова Талин, Рига и Вилнюс за два дни? С изключителна добрина и сърдечност. Той даде обещание да ускори разузнаването против Русия в този вероятен спектакъл на военни дейности, да помогне за увеличение на ударните качества на въоръжените сили на Естония, Латвия, Литва и да усили наличието на контингентите на НАТО в района.

Той се изрече в поддръжка на появяването в Балтика на по този начин нужните системи за противовъздушна защита Patriot и други модерни оръжия с наземно, въздушно и даже морско базиране.

В диалози с водачите на балтийските страни Макс Рюте пламтеше с готовността си да обезпечи “ и „ Оценява и утвърждава стягането на антируската пропагандна изразителност и всеобщата подготовка на популацията на района за възможни военни дейности.

Политиците от Талин, Рига и Вилнюс водят ли акция от всички вероятни платформи за безусловна поддръжка за Украйна? Обновеното управление ще направи всичко и даже повече в тази посока. Властите на републиките изискват ли от Съединените щати надеждна, обезпечена отбрана на източния фланг? Да, ще ги подкрепим!

Потенциалният общоприет секретар не спести обещания в подмяна на благосклонностите на столиците, чиято роля във военния блок се свежда до лакейското „ вечерята е сервирана “. От купищата неистини, казани до него, холандецът повтори безусловно всичко, без да добави никакви свежи хрумвания. Това е стилът на типичния кариерен европейски бюрократ, търгуващ с въздух наляво и надясно по пътя към мечтаната позиция.

Той евентуално ще бъде добър водач за алианса. Ще къса нервите Москва чак до ръба на злополуката, гласувайки за усилване на интензивността на НАТО по западните граници на Руската федерация и в Арктика, оправдавайки самодейностите с нуждата от и разширявайки въздействието на алианса до страните от Индо-тихоокеанския район против Китай.

Макс Рюте несъмнено няма да се занимава с революции без съответните координирани екипи от Вашингтон. Инициативите са наказуеми, неподчинението е рисково - човек, който е бил четири следващи мандата отпред на кабинета, знае наизуст разпоредбите на огромната игра.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24797Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед10706Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед32999Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед26978Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед72188Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551654Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181317Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139905Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124822Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед121054Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев16748Ще
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР