Макар за поредна година пандемията да препятства нормалния живот, който

...
Макар за поредна година пандемията да препятства нормалния живот, който
Коментари Харесай

От Лондон през Санкт Петербург до Буенос Айрес - най-добрите 50 бара за годината

Макар за поредна година пандемията да препятства естествения живот, който включва и насладата от посещаване на бар, класацията за 50-те най-хубави в света ги подреди съгласно достолепията им.

За втора поредна година класацията оглавява лондонският Connaught Bar, който също така е избран и за най-хубавият в Европа. На втората категория спонсор е компанията " Перие " (Perrier).

Тазгодишните спечелили са пръснати в 17 страни като 18 от класиралите се са нови номинации, пръснати в Австралия, Индия, Мексико, Русия, Аржентина, Швеция, Испания, Китай и ОАЕ.

След интензивна полемика с представители на сектора, бармани, притежатели, борда на Академията, която изготвя ранглиста, организацията " 50-те най-хубави " (50 Best) е получила главно рекомендации макар пандемията класацията да бъде направена. Затова и церемонията по награждаването е била " онлайн ".

 Популярният
© 50 Best

Популярният " Негрони ".

Очаквано Лондон не се показва единствено с спечелилия. Под номер 2 е подложен Tayēr + Elementary, а в цялата ранглиста има още едно място за питиета в Лондон - на 31 позиция е Kwānt.

С най-вече питейни заведения, попадащи в ранглиста в Европа, обаче е Испания. Най-добре се показва Paradiso от Барселона на трета позиция, следван от Two Schmucks, който за година се е изкачил с 15 места до 11 позиция. Salmon Guru в Мадрид пък е на 24 позиция, а Sips от Барселона е нов в класацията и е подложен на 37-о място.

Атинските The Clumsies и Baba au Rum, заемащи надлежно 4 и 14 позиция включват Гърция с две позиции в влиятелната ранглиста. Италия има три отличени бара - новото попълнение от Милано Camparino in Galleria на 27 позиция, който се причислява към Milanese bar 1930 (под номер 20) и поставения на една позиция преди този момент Rome’s Drink Kong.


© 50 Best

" Красота "

Швеция и Русия са показани с по два бара - стокхолмският Tjoget е на 40-о място, Lucy’s Flower Shop - на 35-о. Най-добрите от Русия са московският Insider Bar под номер 13 е El Copitas в Санкт Петербург на 8 позиция - усъвършенстване от предходната година с 19 позиции.


© 50 Best

" Финикийци в морето "

Мексико с четири позиции в класацията завладява със скок Северна Америка. И четирите бара са в Мексико сити като Licorería Limantour, който е на 6 място, също така е и най-хубавият бар в Северна Америка. Към него се причисляват новите в класацията Hanky Panky под номер 12, Handshake Speakeasy на 25 и Baltra Bar на 38.

Най-добрият бар в Южна Америка е Florería Atlántico от Буенос Айрес - на 5 позиция.

Роденият във Франция Реми Саваж е избран за Roku Industry Icon. Наградата се дава след гласоподаване от всички 600 членове на академията на индивида, съдействал най-вече за развиването на бар промишлеността.

Нюйоркският Attaboy е избран за именит Реми Мартен на класацията (Rémy Martin Legend) - премия, която се дава на бар, който се показва най-последователно в класацията от основаването й и може да се печели единствено един път.

Процесът по гласоподаване в тазгодишната ранглиста е минал през доста промени поради ограничeнията, наложени вследствие на пандемията. Така номинациите и гласуването отразяват наблюденията на гласуващите в интервала март 2020-септември 2021 година

Пълният лист наградени можете да видите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР