Макар истинският сезон на орехите да е през есента, те

...
Макар истинският сезон на орехите да е през есента, те
Коментари Харесай

Неустоими разядки с орехи

Макар същинският сезон на орехите да е през есента, те могат да бъдат открити по магазините целогодишно - факт, от който би трябвало да се възползвате.

Орехите са доста богати на фибри, белтъчини, омега-3 мастни киселини, витамини от В-групата, желязо, мед, манган и още куп скъпи за човешкото здраве детайли. Можете да ги консумирате всекидневно, като внимавате само с количества им, тъй като са много калорични.

Говорейки за орехи, несъмнено си представяте, че с тях могат да се подготвят само орехови кексове, сладкиши или всевъзможни други десерти с орехи.

Тук обаче бъркате, тъй като в случай че развихрите малко въображението си, ще откриете, че те са доста подобаващи и за изработката на апетитни разядки. Ето няколко хрумвания за разядки с орехи.

Чеснова разядка с орехи

 Орехова разядка Снимка: Yordanka Kovacheva

За тази обичайната орехова разядка нямате потребност от никакви по-сложни артикули, а единствено това, с което евентуално към този момент разполагате - орехи, чесън, галета и зехтин.

Обелете няколко скилидки чесън и го пресовайте. Към него прибавете към 1 ч.ч. смлени орехи и 6-7 с.л. галета. Вероятно знаете, че в случай че не разполагате с галета, можете да я заместите и със счукан сухар. Добавете 2- 3 с.л. зехтин, разбъркайте добре и осолете на усет. За по-лесно можете да употребявате и блендер.

Чеснова разядка със сирене

Най-подходящото сирене за тази разядка е сирене фета, тъй че е добре да се снабдите с него. Към една кутийка от 250 г сирене фета прибавете към 1 ч.ч. смлени орехови ядки, 2-3 скилидки пресован чесън и 2-3 с.л. зехтин. Разбъркайте всичко добре и подправете със сол. Чудесна добавка за тази чеснова разядка е и ситно нарязан копър, стига да разполагате с подобен.

Орехова разядка с печени чушки и сирене

 Разядки с орехи Снимка: Албена Асенова

Ако в буркана с печени чушки са ви „ хартисали “ единствено 3- 4 и се чудите какво тъкмо да извършите с тях, то следната концепция за разядка е тъкмо за вас. Обелете чушките и ги нарежете на допустимо най-ситно. Оставете ги за половин час да се отцеждат и ги прехвърлете в купа. Към тях прибавете към 1 ч.ч. натрошено сирене, 1 пресована скилидка чесън и няколко лъжици кисело мляко с по-висок %, едвам се получи гъста примес.

Всички съставки се разбъркват добре и към тях се прибавя към ½ ч.ч. смлени орехови ядки. При предпочитание можете да подправите и със ситно нарязан магданоз и черен пипер. В случай че сиренето ви е задоволително солено, не е належащо да добавяте сол. Все отново знаем, че прекалено солените ястия са нездравословни за здравето ни.

Вижте още от нашите апетитни оферти за разядки с чушки, разядки с извара, разядки с патладжан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР