Макар и със закъснение, продължава работата по изключително мащабния проект

...
Макар и със закъснение, продължава работата по изключително мащабния проект
Коментари Харесай

Мол за 150 млн. евро готвят в Пловдив

Макар и със забавяне, продължава работата по извънредно огромния план Promenada Mall By Nepi Rockcastle в Пловдив. Когато бъде приключен, комерсиалният център ще е измежду най-големите в България.

Проектирането му продължава, като се чака в най-скоро време документите да бъде импортирана за утвърждение и да се издаде позволение за строителство, изясни основният проектант Яна Желязкова, представена от в. " Марица ".
 От мол до
От мол до " Инвеститор на годината ": Най-големите обществени продажби за 2023-та

За кои предприятия годината не беше добра?

Promenada Mall ще се построява върху терен в региона на пловдивската Сточна гара - един от основните транспортни възли на града. Южноафриканският вложител NEPI Rockcastle (собственик на Paradise Center и Serdika Center в София) ще подари 8 декара за нова пътна инфраструктура, която сега се проектира, изясни пред изданието проектантът инж. Димитър Балчев.
 NEPI Rockastle отвори нов мол за €70 милиона на Балканите
Собственикът на " Парадайз " и " Сердика Център " отвори нов мол за €70 милиона на Балканите

Откриването му беше забавено поради пандемията

Така новият мол ще е обкръжен с пътни артерии от всички страни.

Той ще бъде издигнат върху 56,6 дка повърхност, като постройката ще има разгъната повърхност от над 150 000 кв.м, от които 60 000 ще са отдаваеми. Търговският център ще има паркинг за 1900 автомобила и 5 равнища с кино, зона за хранене и парк.

Срокът за реализация на плана още не е явен. Той трябваше да е подготвен през 2021 година, само че пандемията осуети това. Според обява на TrafficNews от по-рано тази година, молът евентуално ще отвори порти през 2026 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР