Макар да остава 13-ти в света след обновяването на ранглистата

...
Макар да остава 13-ти в света след обновяването на ранглистата
Коментари Харесай

Григор Димитров е на само 120 точки от влизане в топ 10

Макар да остава 13-ти в света след обновяването на ранглистата на АТР през днешния ден, миналата седмица бе положителна по отношение на класирането на първата ни ракета Григор Димитров. Причината за това е достигането на българина до финала на шампионата в Марсилия и извоюваните на френска земя 120 точки. Благодарение на тях Димитров усили актива си на 2905 пункта, с което се приближи единствено на 60 точки от 12-ия Каспер Рууд и на 120 точки от десетия в ранглистата Стефанос Циципас.

Тази седмица Григор Димитров ще играе на АТР 500 шампионата на твърди кортове в Ротердам (Холандия) с награден фонд 2.29 милиона евро. Той е подложен под №6 в главната скица и на старта ще се изправи против италианеца Лоренцо Сонего. Двамата не са играли един против различен до момента. При триумф над Сонего Димитров ще срещне спечелилия от дуела сред Фабиан Марожан (Унгария) и квалификант. Миналата година Григор доближи до полуфиналите в Ротердам.
 Гришо се размина с втора купа за годината след загуба на финала в Марсилия
Гришо се размина с втора купа за годината след загуба на финала в Марсилия

Не съумя да се опълчи на Юго Умбер

Втората ракета на България Димитър Кузманов отбелязва напредък с 10 места и от през днешния ден е №215 в света с актив от 281 точки-

Адриан Андреев напредна с четири места до №265 с 216 точки, а Янаки Милев загуби една позиция и падна до №544 с 69 точки на сметката си.

В Топ 10 няма промени. Номер 1 в света продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас, финалиста от Откритото състезание на Австралия Даниил Медведев, първенеца Яник Синер и Андрей Рубльов. Във втората петица са Александър Зверев, Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Тайлър Фриц и Стефанос Циципас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР