Макар да не изпълнява желания, златната рибка е толкова красива,

...
Макар да не изпълнява желания, златната рибка е толкова красива,
Коментари Харесай

Как се гледа златна рибка?

Макар да не извършва стремежи, златната рибка е толкоз красива, че в случай че сте фенове на тези животинки, ще се насочите точно към нея. В случай че до момента не сте си имали работа с такива, ще ви дадем няколко съвета по отношение на това по какъв начин се гледа златна рибка.

Златните рибки не изискват кой знае какви грижи, в това отношение са прелестни домашни любимци. Все отново би трябвало да се погрижите да ѝ осигурите безвредна среда, с цел да ѝ се радвате по-дълго време.

Тези рибки населяват студените води, ето за какво би трябвало да ѝ осигурите по-хладна и несъмнено, пречистена вода. Хубаво е да си вземете специфичен термометър за премерване на температурата на водата. Градусите не би трябвало да са повече от 23, като най-добре да ги сведете до 18-20. В случай че температурата се повиши над целесъобразната, кислородът ще намалее, което може да аргументи увреждания на рибката.

Що се отнася до размера на аквариума, дано бъде от порядъка на 24-30 литра, не по-малко. Това е пространство е задоволително, с цел да обезпечи на любимеца ви задоволително място за плуване и занимания. Може да ѝ вземете разнообразни фигури, които да поставите на дъното. В специфичните магазини за аквариуми може да откриете какви ли не – потънали кораби, скъпоценни съкровища и така нататък Разбира се, би трябвало да се уверите, че те са безвредни за нея. Може да украсите с камъчета и водорасли. Рибките обичат да се крият, това е методът им на игра.

Добре е всяка седмица да сменяте към 15% от водата с чиста. Ще ви бъде нужен и филтър за филтриране на водата. Златната рибка яде всичко, не е претенциозна, даже в противен случай. Колкото по-разнообразна храна за рибки ѝ давате, толкоз по-добре. Хубаво е храната да е с високо наличие на въглехидрати. Трябва да знаете, че тези риби са ужасно лакоми.

 Златните рибки съжителстват най-добре със себеподобни

Това не би трябвало да бъде мотив да ѝ давате големи количества храна или пък по-често в сравнение с би трябвало. Златната рибка се храни единствено по веднъж дневно. Сложете ѝ толкоз, колкото може да изяде за две минути. Не бива да се получават натрупвания, защото това ще замърси водата и ще отнеме потребни качествата на самата храна.

Златните рибки съжителстват най-добре с други себеподобни. Тоест, в случай че мислите да си вземете още риби, гледайте да бъдат различен тип златни и със сходни телесни характерности като първата. Това е значимо, с цел да се избегне битка за превъзходство, територия или храна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР