Мъжка сватба стягат в Килифарево. Ритуалът се прави, за да

...
Мъжка сватба стягат в Килифарево. Ритуалът се прави, за да
Коментари Харесай

В Килифарево пълно с ергени, чупят каръка с мъжка сватба

Мъжка женитба стягат в Килифарево. Ритуалът се прави, с цел да се счупи каръкът, който от години не напуща локалните ергени.

„ В градчето ни има доста ергени, които желаят да си намерят жена, само че по този начин и не съумяват. Такъв съм и аз и по тази причина вършим мъжката женитба. Искаме да обърнем шанса в наша изгода “, описа за „ Борба “ Константин Саралиев, който е един от уредниците на събитието.

Той напомня, че сходна женитба тук е имало през 2007 година. Тогава обстановката е била идентична и локални момчета, са решили да пресъздадат старинният бит. Тогава той е дал резултат, а дори „ булката “, в която се предрешил тогавашен изтъкнат ерген, няколко месеца по-късно се оженил и сега отглеждал деца.

„ Аз и мои другари сме ангажирани с организацията, само че тя не е кой знае каква. Подобни ергенски сватби се вършат и на други места – в Самоводене и Козаревец да вземем за пример. Помня като дете тази отпреди 10 години в Килифарево. Интересът бе огромен и дори екип на CNN пристигна да направи репортаж. Ще я създадем отново напълно скоро “, обобщава Саралиев.

Това, което отличава този бит от елементарната женитба, е, че всички участници са ергени, преоблечени в женски облекла – булката, свекървата, тъщата, шаферките и останалите женски персонажи в сватбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР