Мъжът от Делауеър, откраднал палец от статуя на теракотен воин, получи присъда

...
[Източник]Мъжът от Делауеър, обвинен в кражба на палец от статуя
Коментари Харесай

[Източник]

Мъжът от Делауеър, обвинен в кражба на палец от статуя на теракотен воин, която беше изложена в музей във Филаделфия през 2017 г. е осъден тази седмица.

Какво се случи: Майкъл Рохана, 29, от статуята, известна като „Кавалеристът“ в Института Франклин на 21 декември 2017 г. По това време музеят беше един от два американски обекта, избрани от китайското правителство да приемат статуите като част от пътуваща изложба.

Рохана, който присъстваше на „Партито с грозния пуловер“ на музея за Коледа, се твърди, че е бил пиян, когато е нахлул в тогавашния - затворена изложба. След като си направи селфи със статуите, той докосна още една и дръпна левия й палец, счупвайки го.

Бившият продавач на обувки в универсален магазин пъхна палеца в джоба си и избяга от района. Минаха две седмици, преди властите да разберат, че фрагментът липсва.

Още от NextShark: YouTube демонстрира Анна Акана, Стив Аоки, още създатели на API в различни платформи за месеца на наследството

Последствията: След като чух за статуята, „сурово наказание“. „Кавалеристът“, една от малкото напълно реставрирани фигури от теракота в света, е застрахован на 4,5 милиона долара.

Рохана беше първоначално обвинен в кражба на голямо произведение на изкуството от музей, укриване на голямо произведение на изкуството, откраднато от музей и междудържавен транспорт на откраднато имущество - престъпления, които можеха да го докарат до 30 години затвор. След неправилен съдебен процес той беше обвинен в едно обвинение за археологически ресурси в междущатската търговия, престъпление, което той направи по-рано тази година.

Присъдата: Близо шест години след предполагаемото му пиянство, Рохана беше осъден в четвъртък на пет години изпитателен срок. Освен това той трябва да плати 5000 долара глоба, да изпълни 100 часа общественополезен труд и да плати обезщетение на Института Франклин, неговия застраховател и музея, от който статуята е била дадена назаем, според . Сумата на тази реституция все още не е определена.

Още от NextShark: 6-годишно момче е намерено в безопасност в Ню Джърси, след като изчезна от опожарена къща в Пенсилвания

Какво казва: Рохана се извини на семейството си и на китайското правителство, като изрази съжаление за действията си.

„Чрез всичко това спечелих огромно уважение към тези археологически предмети . Те не трябва да се бъркат, чупят или повреждат,” каза той.

 

Още от NextShark: Мъж от Мичиган е арестуван, след като е открито изгорено тяло на покер играча Сузи Джао

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Заподозреният „Убиец от патешки сос“ спечели малко свобода, след като плати гаранция от $500 000

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР