Мъжът, който вчера застреля друго лице, а след това и

...
Мъжът, който вчера застреля друго лице, а след това и
Коментари Харесай

Стрелецът от Познан е имал разрешително за оръжие

Мъжът, който през вчерашния ден простреля друго лице, а по-късно и себе си в западния полски град Познан, е имал позволение за огнестрелно оръжие от доста години, съобщават от полицията, представена от Българска телеграфна агенция. 

Стрелбата е станала в неделя следобяд на градската улица " Свети Марчин " в ресторант, намиращ се в градината на локален хотел. 

Според очевидци и видеозаписи, налични в интернет, стрелецът се е доближил до маса, на която седяла двойка, прострелял мъжа и малко по-късно и себе си. Единият мъж е умрял на място, а другият в болница.

„ Извършителят е имал позволение за владение на оръжие за спортни цели от 2018 година “, съобщи за ПАП представител на полицията във Великополското воеводство. 

„ Мотивът - несподелена обич. За на следващия ден е планувана аутопсия “, разяснява представителят на проверяващите органи.

Той добави, че дамата, съпътстваща първата жертва, е била разпитана.

Камил Гжебита, общински консултант от Мурована Гослина край Познан, написа в обществените мрежи, че Конрад, художник и блогър, е бил погубен пред очите на годеницата си Юлия.

Вестник „ Жечпосполита “ (Rzeczpospolita) оповестява, че убитият е бил деятел на сдружението „ Свободен град Лодз “ и претендент за градския съвет на Лодз през 2014 година Съобщава се също, че е бил чиновник на Лодзката филхармония и е водил блог във Facebook, отдаден на политика, история и стопанска система.

Уебсайтът Glos Wielkopolski прецизира, че стрелецът е работил в администрацията на Великополското воеводство в Познан, което ведомството удостовери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР