Мъж се е барикадирал в дома си в Пловдив. По

...
Мъж се е барикадирал в дома си в Пловдив. По
Коментари Харесай

Бивш полицай се барикадира в Пловдив след като разбра, че е осъден на доживотен затвор

Мъж се е барикадирал в дома си в Пловдив. По информация на Дарик това е някогашният служител на реда Венцислав Караджов, който досега беше под домакински арест за убийството на родителите си през 2016 година

Днес Върховният касационен съд е удостоверил присъдата от пожизнен затвор за някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи. Предполага се, че това е повода Караджов да се укрие в дома си, недопускайки служителите на реда да влязат, с цел да го отведат в пандиза, където ще излежава присъдата си.

Районът към къщата е отцепен от силите на реда. На мястото има екипи на жандармерията, както и престъпни психолози, които се пробват да убедят някогашния служител на реда да се съобщи.

Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова се е пробвала да убеди клиента си да излезе, само че той е отказал.

“Той сподели, че почтен няма да влезе в пандиза, че няма какво да губи повече и че е решен на всичко. Сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че за него е било чест да му бъда юрист и аз по този начин разбирам, че работите стават съществени. Убеждавах го почтени хора да не пострадат в цялата тази обстановка, той сподели: те направиха всичко допустимо да ме осъдят и в този момент не ме интересува. Каза, че не е невъоръжен и се приготвил като Рамбо, даже не си загуби възприятието за комизъм. Той каквото реши е неотстъпчив. Няма човек, съгласно мен, който да го убеди в нещо. Дано да греша ”, декларира Зоя Тошкова пред Българска национална телевизия.

Бившият служител на реда е споделил още, че е срязал електронната си гривна и е решен да даде отпор. В дома му няма други хора, синът му е при майка си, показва публичната телевизия.

Припомняме, че казусът е от 2016 година, когато Караджов беше упрекнат за това, че е умъртвил родителите си в къщата им в пловдивския квартал „ Христо Смирненски “. Като главен претекст разследващит сочеха имотни разногласия. Караджов и досега отхвърля да е причинителят и счита, че е незаслужено наказан. Преди окончателната присъда, Върховен касационен съд е прибирал делото за наново разглеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР