Мъж опита да забогатее незаконно преди изборите, но сметките му

...
Мъж опита да забогатее незаконно преди изборите, но сметките му
Коментари Харесай

Осъдиха на затвор мъж от Сапарева баня за купуване на гласове

Мъж опита да забогатее нелегално преди изборите, само че сметките му излязоха криви.

Състав на Районния съд в Дупница наложи наказване " отнемане от независимост " за 4 месеца за мъж от Сапарева баня, който се призна за отговорен за пазаруване на гласове преди вота на 2 април. Присъдата е дефинитивна, оповестява БНР.

Обвиняемият Кирил М. се признал за виновен в това, че за интервала от 20 до 27 март 2023 година в Сапарева баня, в изискванията на продължавано закононарушение, предложил на двама души: С. С. от град Сапарева баня - парична сума от 50 лв., и на В. К. също от Сапарева баня.

На втория обещавал закупуване от него на по-евтини авточасти. Мъжът е признал виновността си. Наложено му е и наказване " Лишаване от право да заема избрана социална служба " за период от 8 месеца, написа

Деянието пазаруване на гласове е осъществено в изпитателния период на осъждането на Кирил М. с влезнало в действие на 27.10.2022 година съглашение по дело на Районен съд - Чепеларе, с което му е наложено наказване,,лишаване от независимост " за период от 6 месеца условно.

Така, че реално мъжът ще влезе в пандиза за 10 месеца общо, разясниха магистрати. Това е втора присъда за пазаруване на гласове в Дупнишкия съд - за същото закононарушение. Мъж от Дупница беше наказан на 7 месеца при непоколебим първичен режим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР