Мъж имаше ужасяваща среща със смъртта, след като стотици паяци

...
Мъж имаше ужасяваща среща със смъртта, след като стотици паяци
Коментари Харесай

Мъж едва не загуби ръката си след ухапване от паяк

Мъж имаше ужасяваща среща със гибелта, откакто стотици паяци се настаниха в дома му.

60-годишният Иван Савидж от Слау, Бъркшир загуби елементи от ръката си, откакто е ухапан от отровно насекомо. Предполага се, че се касае за черна вдовица или паяк вълк.

След ухапването Иван изпада в тридневна кома, по време на която развива сепсис.

„ Седнах на стола у дома и усетих като убождане с игла в ръката. Когато се изправих, видях огромен паяк с изцяло изпънати крайници. Беше с размерите на стотинка. Той се промъкна по предмишницата ми към ръката ми и до момента в който ме гледаше, заби зъбите си в мен, “ споделя мъжът.



И добавя: „ Бях ухапан два пъти – един път в лакътя и в ръката. Започнах да се усещам зле. Стана ми ужасно горещо, само че костите ми бяха леденостудени. Виждах неща с периферното си зрение. “

Иван въпреки всичко съумява да се обади на незабавна помощ и да отключи входната врата тъкмо в точния момент, преди да припадне. Откаран е в болница, където хирурзите считали да ампутират ръката му заради разпространяването на отровата. За благополучие я избавят посредством лекуване с антибиотици и унищожаване на части мъртва плът.



„ Казаха, че съм на към 12 часа от гибелта. Загубих над 10 кг по време на престоя си в болничното заведение. Беше в действителност кошмарно. Докато бях на легло извиках компания за заличаване на паяците. Те откриха гнездо с 500 черни вдовици под перваз на прозорец в една от стаите, “ сподели още той.

Открит е и средиземноморски хапещ паяк, който неотдавна почнал да нахлува в Обединеното кралство.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР