Мъж е ударил с тежък предмет бившия министър по семейните

...
Мъж е ударил с тежък предмет бившия министър по семейните
Коментари Харесай

Мъж е нападнал бившия кмет на Берлин

Мъж е блъснал с тежък предмет някогашния министър по фамилните въпрос някогашен кмет на Берлин Франциска Гифи. Тя е последната жертва след серия от набези против немски политици, заяви " Ройтерс ".

Според изказването на полицията на 8 май нападението е станал в локална библиотека. Гифи,  член на социалдемократите на канцлера Олаф Шолц , не е потърпевша съществено. Нападателят я е блъснал с чанта по главата, която е съдържала нещо тежко, и е избягал. След това Гифи е отишла за малко в болница.

Атака идва на фона н а апелите за по-голяма полицейска отбрана на политиците в Германия след редица нашумели вербални и физически офанзиви против тях.

Четирима младежи са разследвани, откакто немски член на Европейския парламент беше приет в болница след побой в град Дрезден. 41-годишният Матиас Еке, член на социалдемократите на Шолц, е бил пребит на 3 май от група от четирима души, до момента в който лепял плакати на ГСДП. 

Видни членове на Зелените, които са в коалиция с Германската социалдемократическа партия на канцлера Олаф Шолц на федерално равнище, също се сблъскаха с гневни митинги.

Тази година Германия, с изключение на избори за Екологичен потенциал, организира и локални избори в половината от 16-те немски провинции на фона на възходяща поддръжка за крайната десница.

Припомняме, че канцлерът Олаф Шолц осъди насилието над политици, като сподели, че такива прояви заплашват демокрацията, а министър председателят на Саксония Михаел Кречмер, реакционер, сподели, че сходна експанзия и опити за заплашване припомнят за най-мрачната епоха в немската история, отпратка към нацисткото ръководство.
 Шолц осъди насилието против немски политици
Шолц осъди насилието против немски политици

Европейски Съюз също прикани да се проверяват случаите и санкционират отговорните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР