Мъж, арестуван след смъртта на 1-годишно момиче в ван по време на „опасни“ горещини в Омаха

...
1-годишно момиченце почина в понеделник, след като беше оставено в
Коментари Харесай

1-годишно момиченце почина в понеделник, след като беше оставено в ван пред заведение за дневни грижи в Омаха по време на запис - разрушителна жега, казаха служители.

Полицаите откриха неотзивчивото момиче в микробус в  Kidz of the Future Childcare около 15:00 часа. Тя е откарана в болница, където е обявена за починала.

Полицията съобщи, че е арестувала 62-годишния шофьор на микробус Райън Уилямс по обвинение в злоупотреба с деца чрез небрежност, довела до смърт.

Сообщава KMTV. Те поискаха отговорност за смъртта на момичето.

Омаха се справя с опасни горещини в момента, казаха метеорологичните служители. Температурите бяха около 90 градуса в понеделник, като индексът на топлина се повиши над 100. Националната метеорологична служба предупреди, че може да се усеща горещо до 115 градуса по Фаренхайт.

Само два часа преди момичето да бъде открито, пожарът в Омаха отделът напомни на жителите никога да не оставят деца без надзор в превозните средства.

Смъртта на момичето е 19-ата гореща смърт на кола тази година, според KidsandCars.org, организация с нестопанска цел, която събира тази информация. Около 38 деца под 15-годишна възраст умират всяка година от топлинен удар, след като са били оставени в кола, според Националния съвет по безопасност.

Температурите в колата могат да се повишат с почти 20 градуса в рамките на 10 минути, дори ако прозорецът е оставен отворен, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Температурата вътре в автомобила е по-висока в горещ ден, отколкото навън; външна температура от 70 градуса може да доведе до температура над 100 градуса в превозно средство, според Националната администрация за безопасност на движението по пътищата. Особено опасно е за децата, чиято телесна температура се повишава три до пет пъти по-бързо от тази на възрастните.

NHTSA и CDC споделиха съвети за безопасност за предотвратяване на смъртни случаи при горещи автомобили. Агенциите съветват:

Никога не оставяйте дете в превозно средство без надзор за дълго време, дори ако прозорците са спуснати или превозното средство е паркирано на сянка. Проверете цялото си превозно средство, преди да заключите вратата и да се отдалечите .Дръжте личен предмет, като чанта, на задната седалка, за да проверите останалата част от автомобила си, преди да тръгнете и да заключите колата. Шофьорите могат също да напишат бележка или да поставят плюшено животно на седалката на предния пътник като визуално напомняне за дете на задната седалка. Ако видите дете без надзор само в заключена кола, обадете се на 911. Дръжте колата си заключена и съхранявайте ключовете си в зона, която детето ви не може да достигне, така че да не може да влезе в превозното средство само.
Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР