Магданозът е популярна подправка, използвана често в много кухни по

...
Магданозът е популярна подправка, използвана често в много кухни по
Коментари Харесай

7 причини да ядете повече магданоз

Магданозът е известна фалшификация, употребена постоянно в доста кухни по света. Обикновено магданозът се прибавя към супи, салати, яхнии и риба, с цел да ускори усета на храната. Зеленото растение е доста потребно и потвърдено има удобно въздействие върху здравето на човек. Вижте 7 аргументи да ядете повече магданоз.

Магданозът е необятно публикувана фалшификация в кухните на Европа, Близкия Изток и Америка. Той може да се съчетава с други храни както в свеж, по този начин и в изсушен тип. Освен за овкусяване на разнообразни ястия, магданозът се употребява и като средство за лекуване на положения като високо кръвно налягане, алергии и възпаления. Това по никакъв начин не е инцидентно – магданозът има доста изгоди за здравето. Вижте 7 аргументи, поради които си коства да ядете повече магданоз:
Магданозът съдържа доста потребни субстанции
Магданозът е богат източник на витамините К, А и С. В тази фалшификация могат да бъдат открити и други потребни субстанции като желязо, магнезий, калций, фолат, калий и фибри. Магданозът е с ниско наличие на калории, тъй че умерено може да добавяте огромно количество от него в храната си. Витамин А е нужен за хубавичко имунна система и за положителното зрение. Той също по този начин усъвършенства положението на кожата. Витамин К пък подкрепя здравето на костите, сърцето и вярното съсирване на кръвта.

Само две супени лъжици магданоз ще ви оказват помощ да си набавите даже малко повече от целесъобразното количество витамин К за деня.

 Добави изложение
Магданозът е богат на антиоксиданти
Магданозът съдържа голям брой мощни антиоксиданти, които подкрепят здравето. Основните антиоксиданти в магданоза са флавоноидите, каротеноидите и витамин С. Антиоксидантите са значими за поддържането на мощна имунна система и отбраната против хронични болести.

Смята се, че в сушения магданоз се съдържа по-голямо количество антиоксиданти, в сравнение с в пресния магданоз.
Магданозът поддържа здравето на костите
Костната система се нуждае от избрани витамини и минерали, с цел да остане здрава и мощна. Консумацията на магданоз е потребна за костите, защото подправката е богата на витамин К – главен хранителен детайл за здрави кости. Всички храни, съдържащи огромно количество витамин К, покачват костната компактност, което пък понижава вероятността от счупвания -  изключително при по-възрастни хора.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР